Integrationsarkitekt till Swedavia IT

Rekryterare
Swedavia AB
Plats
Stockholm-Arlanda, Sigtuna
Annonserat
den 10 november 2017
Stängs
den 7 december 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och bygga morgondagens digitaliserade flygplats? 

Swedavia IT består av ca 85 medarbetare, med huvudansvar för alla IT-leveranser, där en mycket stor del av den tekniska miljön är outsourcad. Inom Swedavia IT drivs flera förändringsprogram med målsättningen att ge verksamheten det stöd de behöver. Programmen består av flertalet delprojekt som alla inom olika områden leder till effektiviseringar och förbättringar i interna processer och ökar möjligheterna att skapa verksamhetsnytta.

Inom gruppen Information Management arbetar vi med ny spännande teknik i syfte att stötta en verksamhet med stark tillväxt. Vi har flera datalager och för att extrahera och bearbeta data använder vi Microsofts produkter. Gruppen ansvarar för utveckling och förvaltning av integrationer, Swedavias molnbaserade API plattform och APIer.  


Dina arbetsuppgifter

Som arkitekt med fokus på integration kommer du att ha det övergripande ansvaret för att designa flexibla integrationslösningar på ett sätt som stödjer verksamhetens långsiktiga mål och den föränderliga miljö vi verkar i. I dina arbetsuppgifter ingår det att etablera framtidssäkrade integrationer som också är förvaltnings- och underhållsvänliga.   

Du kommer att arbeta tätt ihop med både beställarsidan såsom beställare och leveransledare samt med utvecklarsidan såsom utvecklare, testare och teknisk förvaltning.

Du arbetar även med systemarkitektur och utmanande lösningar med hjälp av den senaste tekniken på området. Du utarbetar och vidareutvecklar designprinciper, tar fram arkitektur och övergripande design samt dokumenterar lösningsförslag.             

Din profil

Eftersom du kommer vara en viktig del i vårt arbete med att genomföra de större förändringar som pågår inom Swedavia IT är det av stor betydelse att du är en person som brinner för förändringsarbete och har ett genuint intresse för IT och tjänsteförvaltning. Det är även viktigt att du trivs i en roll med många kontaktytor och är kommunikativ, social och serviceinriktad.

Vi ser gärna att du har en erfarenhet av liknande arbete från samma område och snabbt kan sätta dig in i användarnas förväntningar och omsätta dessa till rätt tjänster som gör nytta för hela Swedavias verksamhet. Du behöver ha en god förståelse för verksamheten rollen stöttar och vilken påverkan teknologin har på funktionerna som ska utföras.

Du som söker har eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande, samt ett antal års bred erfarenhet av IT-branschen och verksamhetsnära IT. Utöver det är det önskvärt att du har en certifiering inom ITIL Foundation 3.0. Du har erfarenhet av projektledning och leveransstyrning och lösningsdesign. Du har även goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.  

Vi erbjuder

Vi kan erbjuda en betydelsefull och utvecklande tjänst på en enhet som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus.

Är du trött på att sitta i köer? Till Arlanda tar du dig på 20 minuter från Stockholms City med kollektiva transportmedel. Swedavia subventionerar även resor med kollektiva transportmedel för medarbetare stationerade på Stockholm Arlanda Airport.

På våra flygplatser möter vi hela världen, varje dag. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, det är en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På Swedavias hemsida och i Framtidens Karriär kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.  

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här

Tjänsten är tillsvidare med placeringsort Stockholm-Arlanda. Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Henning Nordenquist, rekryteringsspecialist, telefon 010-109 06 78.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 7 december 2017.

Liknande jobb

Liknande jobb