Fibra AB söker Teknikansvarig

Rekryterare
Fibra
Plats
Västerås, Västmanland
Annonserat
den 10 november 2017
Stängs
den 3 december 2017
Ref:
C16137/2017
Kategori
Ledning
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Fibra driver och utvecklar stadsnätet på uppdrag av nätägarna Mälarenergi, Eskilstuna Energi & Miljö, Arboga, Hallstahammar och SEVAB Strängnäs Energi. Vi ägs gemensamt av nätägarna och finns till för att bygga ut nätet både i städerna och på landsbygden, för att göra nätet snabbare, och för att driva på konkurrensen och tjänsteutveckling bland leverantörerna. Målet är ett av världens bästa och mest använda bredbandsnät – och att det bidrar till att göra livet bättre för regionens invånare.
 

Arbetsbeskrivning

Fibras tjänsteutbud växer och kraven på skräddarsydda lösningar från våra storkunder ökar. För att möta behovet och se till att Fibra har teknik i framkant driver vi idag intressanta utvecklingsprojekt inom exempelvis IoT, IPv6 och trådlösa tjänster. Som teknikansvarig kommer du att ha det yttersta ansvaret för Fibras teknikplattform med tjänster som riktar sig mot stora organisationer med skräddarsydda lösningar inom routing, WiFi och olika säkerhetsfunktioner. Du kommer att arbeta tillsammans med en annan teknikansvarig och både interna och externa specialister för att tillsammans driva teknikutvecklingen framåt med avseende på kundbehov, tekniska och ekonomiska aspekter.

Du kommer att

  • Leda och driva teknikutveckling med avseende på kundbehov, tekniska och ekonomiska aspekter för teknikplattformen
  • Ta fram beslutsunderlag för utvecklingen av tjänster och funktioner inom ditt ansvarsområde
  • Leda utvecklingsarbetet i den med driftavdelningen gemensamma teknikgruppen som arbetar med teknikplattformen
  • Ha löpande kontakter med de av Fibras avtalade leverantörer
  • Upprätta, samt följa upp årliga planer för teknikplattformen för att säkerställa en optimal leverans
  • Ta fram nya tekniska lösningar utifrån internt och externt behov för att säkerställa att Fibra har teknik i framkant och ett för kunderna attraktivt nät att leverera och konsumera tjänster i
  • Äga och förvalta den tekniska designen av den teknikplattform som du ansvarar för
  • Agera Tekniskt specialiststöd i projekt och affärer.
  • Arbeta med omvärldsbevakning och ständigt förbättringsarbete


Kvalifikationer

DIN BAKGRUND

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom området och har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Alternativt att du har flera års arbetslivserfarenhet som vi som arbetsgivare bedömer som likvärdigt. Vidare ser vi att du har erfarenhet av Ciscos trådlösa produkter och erfarenhet från att jobba i stora nätverksmiljöer. Det är meriterande om du har arbetat med leveranser till offentlig sektor.
B-körkort samt svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

DIN PROFIL

För att lyckas i rollen ser vi att du är en person som är strukturerad, driven och pragmatisk. Det händer mycket inom området, vilket ställer nya krav på tekniken och situationer uppstår som avviker från planen. Därför så är det viktigt att du har ett helhetsperspektiv och förståelse för hur allt hänger ihop. Det är naturligt för dig att driva och initierar nya uppdrag där du ser ett behov. Du trivs att arbeta så väl självständigt som i grupp och hittar lösningar på de problem som eventuellt uppstår. Du har ett djup tekniskt kunnande inom stora nätverk och ett brinnande intresse för teknik.

Du identifierar dig med våra värderingar, Vi vill Framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.


Ansökan

 

Ansök senast: 2017-12-03

 

Referensnummer: C16137/2017

Välkommen att söka genom att:

Göra en digital ansökan via denna länk.


Kontakt

 

David Hjälmgården Chef för avdelningen Företagsaffärer och Utveckling 021-39 5164 david.hjalmgarden@fibra.se

 


Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Besök gärna Jobba i Västerås på www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid eventuell flytt till Västerås.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Läs mer: Jobba hos Mälarenergi AB

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta här.

Liknande jobb

Liknande jobb