FRA

Driven Systemadministratör med Windowskompetens till FRA

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 november 2017
Stängs
den 26 november 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en driven problemlösare för arbete med drift och underhåll av vår IT-miljö. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ IT-miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till egen utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag

Som systemadministratör arbetar du huvudsakligen med drift- och underhåll av servrar, IT-infrastruktur och system på Windowsplattformen. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för drift och underhåll av produktionssatta system samt för IT-infrastruktur inom enhetens arbetsområden. Du har även ett förvaltningsansvar. I arbetet ingår övervakning, felsökning, underhåll och administration av servrar. Du arbetar också med IT-säkerhet och med anpassning och administration av system i Windowsmiljöer. En annan del av arbetet innebär att samarbeta med de kollegor som utvecklar ny IT-infrastruktur. Du kommer även att arbeta med hårdvaruhantering.

Arbetet är självständigt, men du har ett nära samarbete med kollegor i gruppen och närliggande enheter. Vi strävar efter att standardisera arbetsmetoderna i gruppen och att där så är möjligt effektivisera vårt arbete genom automatisering. Resor kan förekomma i tjänsten.

Du kan

Vi söker dig som har minst tre års erfarenhet av att arbeta med liknande uppgifter. Vi ser att du har utbildning med IT-inriktning, alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Vi ser att du har mycket goda kunskaper i Active Directory och i Power Shell samt goda kunskaper i PKI. För tjänsten är det även viktigt att du har ett IT-säkerhetstänk. Vidare ser vi att du har god förmåga att uttrycka dig på både svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.

Du är

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är tillmötesgående och har lätt för att samarbeta och gärna stöttar andra i strävan efter att uppnå gemensamma mål. Du har en förmåga att självständigt ta initiativ när du ser problem som behöver åtgärdas och kan med din sakkunnighet hitta lösningar på dessa. Du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter och har ett positivt, förtroendeskapande förhållningssätt till arbetsuppgifter och kollegor. Du är strukturerad och kan sätta upp realitiska tidsramar samt arbetar på tills resultat är uppnådda. Samtidigt kan du anpassa dig till förändrade omständigheter och behåller lugnet i stressade situationer.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som systemadministratör hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Mårten Nilsson på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2017-11-26.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb