Programledare till Handlingsprogrammet Regional Digital Agenda

Plats
Gävleborgs län, Gävle, Sandviken
Annonserat
den 10 november 2017
Stängs
den 27 november 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Region Gävleborg är en proaktiv samhällsaktör med erfarenheter som sträcker sig över 150 år. Vi bidrar till att skapa välfärd och livskraft för våra invånare och sätter deras bästa i fokus genom vår historia, vår framtidstro och dagens arbete. Vår värdegrund är professionalism och ansvar, respekt och ödmjukhet samt öppenhet och ärlighet. Vi erbjuder hög kvalificerad kompetens inom hälso- och sjukvård, regiontrafik, kulturutveckling, folkbildning och regional utveckling som tillsammans ökar attraktionskraften för vår region. Vi ger människor goda förutsättningar för ett aktivt liv med ökad livskvalitet. Det gör oss till en modern och livskraftig aktör som är under ständig utveckling och som visar på en stark framtidstro. Med cirka 6 650 medarbetare är vi regionens största arbetsgivare som driver samhällsutvecklingen framåt för ett livskraftigt Gävleborg. Välkommen till oss!

 

Arbetsbeskrivning

Vill du få möjlighet att utveckla någonting från start? Att få skräddarsy ditt eget team som du ska jobba tillsammans med? Brinner du för samhällsbyggnad och regional utveckling? Om du dessutom är en fena på nätverkande så kan detta vara tjänsten för dig!

En stor del av Region Gävleborgs administrativa resurser finns tillgängliga genom Lednings- och verksamhetsstöd. Här finns kvalificerat stöd inom ekonomi, upphandling/avtal, HR, utbildning, utveckling, it, information/kommunikation, miljö samt vårdrelaterande administration. Lednings- och verksamhetsstöds uppdrag bestäms till stor del via överenskommelser med koncernstab och divisioner.


Nu söker vi en programledare till Handlingsprogrammet Regional Digital Agenda (RDA)

RDA handlar om att ta tillvara på digitaliseringens möjligheter, om att utveckla och effektivisera verksamheter med hjälp av digitala lösningar. Det RDA syftar till att skapa möjligheter för regional digital samhällsutveckling och ska vara en sammanhållande funktion för digital verksamhetsutveckling. Programmet ska skapa möjlighet för samverkan och målstyrning. Samverkan är en viktig ledstjärna i arbetet med den regionala digitala agendan. Det handlar om att flera aktörer ska kunna bidra och påverka det digitaliseringsarbete som bedrivs genom arbetet med den RDA.

Programledaren ska organisera samverkansstrukturer som underlättar arbetet och effektiviserar processer och arbetssätt. Genomförandet ska präglas av ett arbete i en anda där högskola, näringsliv och offentliga aktörer arbetar i samverkan på bred front. I dagsläget finns ett antal utpekade prioriterade område:

  • Vård & Omsorg
  • Utbildning och kompetens
  • Digital delaktighet
  • Klimat och miljö
  • Inre effektivisering
  • Näringslivets digitalisering

Som programledare kommer du ha det yttersta ansvaret för programmet och jobba övergripande med strategin, nätverkande och se till att samverkan med samarbetspartners flyter på bra. Under dig kommer du ha specialister inom de olika tekniska och IT-relaterade områdena. Det är därför av yttersta vikt att du har ditt intresse och din kompetens inom regional utveckling. Programledaren ansvarar för genomförandet av den regionala digitala agendan och ser till att den samtidigt hålls som ett levande dokument som kontinuerligt vidareutvecklas. Du kommer att arbeta med bredden, men samtidigt hämta kunskap och inspiration i spetsen.

Vem är du?

Vi söker dig som har flera års erfarenhet inom strategisk program, process- och projektledning, Vi ser gärna att du tidigare har arbetat med projekt relaterat till regionala, kommunala eller organisatoriska utvecklingsfrågor där du har haft en projektledande roll. Du har förståelse för regionala utvecklings- och samhällsfrågor och innovation i synnerhet. Det är en stor fördel om du har erfarenhet av att ha jobbat i en strategisk roll inom offentlig sektor. Det är meriterande om du har erfarenhet av digitalisering.

Du har helhetssyn, är strategisk i ditt sätt att planera och genomföra. Du har ett systematiskt och uthålligt arbetssätt och är bekväm i det regionala utvecklingsarbetet. Programledaren är ytterst drivande i genomförandet tillsammans med andra berörda aktörer. Din förmåga att samverka och se synergier kommer att vara central under verksamhetens etablering och utveckling.

Som person är du kommunikativ, lyhörd och van vid att bygga och utveckla relationer. Du är duktig på att planera och organisera samt att koordinera andras arbete. Du trivs i sammanhang där din insats är synlig och du tar ansvar för att nå de gemensamt uppsatta målen. Du kan se dig om både nationellt och globalt efter lyckade exempel och har själv erfarenhet av att driva och leda utvecklingsarbete med lyckade resultat. Vi ser det som en självklarhet att du har ett intresse av att utveckla vår region.

Kontaktperson

I den här rekryteringen samarbetar Region Gävleborg med Experis, ett bolag inom ManpowerGroup. För frågor kring rekryteringen vänligen kontakta rekryteringskonsult Sara Enebrink på 070-854 30 43 eller sara.enebrink@se.experis.com

Välkommen med din ansökan på www.experis.se senast 26 november

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kontakten med dig som söker ber vi att du skickar din ansökan via länken i denna annons. Vi tar inte emot ansökningar som kommer via e-post eller pappersformat.

Liknande jobb

Liknande jobb