Kravanalytiker till Swedavia IT

Rekryterare
Swedavia AB
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 13 november 2017
Stängs
den 7 december 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Utifrån visionen ”Tillsammans för vi världen närmare” satsar Swedavia på utveckling och digitalisering och kommer under några år att tredubbla investeringstakten. Allt för att skapa attraktiva flygplatser för flygbolag, resenärer, hyresgäster och andra aktörer på Swedavias flygplatser. Swedavia står inför utmanande och spännande förändringar.

Swedavia IT består av ca 85 medarbetare och vi arbetar som den strategiska IT-partnern till Swedavias affärsverksamhet. Vi söker kravanalytiker som kan arbeta med våra leveranser inom alla områden.   

Dina arbetsuppgifter

Som kravanalytiker leder du arbetet med kravanalys/kravledning genom hela projektet. Du arbetar med att identifiera, analysera och kartlägga affärsverksamhetens nuvarande och framtida behov, krav och processer. Du matchar krav mot uppsatta affärsmål i syfte att ta fram och rekommendera lösningar med IT som effektiv möjliggörare.    

Det är viktigt att du har god förståelse och intresse för teknik, eftersom du kommer att arbeta nära IT. Detta samarbete sker med arbetskollegor som är passionerade och kunniga inom sitt yrke exempelvis IT-arkitekter, IT-projektledare, Business Relationship Managers, utvecklare, och testare. 

Du planerar, prioriterar, initierar, styr och följer upp utvecklingsarbetet enligt de processer och ramverk som Swedavia förhåller sig till. 

Din profil

Vi söker dig som har ett genuint intresse för att utveckla affärsverksamheten med hjälp av IT. Du har en bakgrund som kravanalytiker inom IT med dokumenterad erfarenhet av att leda och ansvara för hela kravanalysprocessen, inklusive strukturering, prioritering och spårbarhet. Du har erfarenhet av en eller flera kravmetoder och därtill stödjande verktyg.

Du utmanar satta strukturer och processer på ett innovativt och framtidsblickade sätt och är noga med detaljerna för att få ihop en framtidsbild med kvalitet. Du har en god förmåga att vara strukturerad och hålla den röda tråden.

Du är kommunikativ, pedagogisk, har en god samarbetsförmåga och har lätt för att bygga relationer. Du är målinriktad och driver arbete framåt på ett sätt som engagerar och lockar det bästa ur varje individ i kreativa processer. Som person är du trygg i dig själv och har förmåga att ta beslut även när alla inte är överens.

Du rör dig naturligt mellan strategiska och operativa arbetsuppgifter, delar gärna av dig av dina kunskaper och erfarenheter och bidrar gärna praktiskt.          

 

Vi erbjuder

Vi kan erbjuda en betydelsefull och utvecklande tjänst på en enhet som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus.

Är du trött på att sitta i köer? Till Arlanda tar du dig på 20 minuter från Stockholms City med kollektiva transportmedel. Swedavia subventionerar även resor med kollektiva transportmedel för medarbetare stationerade på Stockholm Arlanda Airport.

På våra flygplatser möter vi hela världen, varje dag. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, det är en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På Swedavias hemsida och i Framtidens Karriär kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.  

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här

Tjänsten är tillsvidare med placeringsort Stockholm-Arlanda. Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Henning Nordenquist, rekryteringskonsult, telefon 010-109 06 78, e-port henning.nordenquist@swedavia.se  

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande,dock senast 7 december 2017

Liknande jobb

Liknande jobb