IT-förvaltare till Swedavia

Rekryterare
Swedavia AB
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 13 november 2017
Stängs
den 7 december 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Swedavia IT består av ca 80 medarbetare, med huvudansvar för alla IT-leveranser, där en mycket stor del av den tekniska miljön är outsourcad. Avdelningen håller samman alla IT-leveranser och ansvarar för en stabil IT-drift, de externa leverantörsavtalen, IT-utvecklingsresurser samt verkar för en ökad användning av IT.

Till gruppen Infrastruktur och underhåll söker vi en IT-förvaltare som kommer få arbeta med olika IT-tjänster som stöttar verksamheten inom området Teknik. Till området Teknik hör sju funktionsområden; Teknisk fastighetsförvaltning, Mark, Terminalspecifik utrustning, Fordon & Bränsle, Energi & Vatten, Air traffic management och Underhåll.

Dina arbetsuppgifter

Som IT-förvaltare inom Teknik är du tekniskt ansvarig för ett antal olika IT-system och lösningar som stödjer vår verksamhet. Du ansvarar för den tekniska kravställningen och samverkar med kravställare inom verksamheten samt våra leverantörer för att säkerställa drift och systemnära förvaltning.

I tjänsten ingår det också att aktivt arbeta med utveckling och effektivisering av de tekniska lösningarna genom att kravställa vidareutveckling och nya lösningar, kritiskt granska lösningsförslag från våra leverantörer samt följa upp leveranser. Du ansvarar även för livscykelhanteringen av system och tjänster inom ditt leveransområde.

Din profil

Du som söker har arbetat minst ett par år inom IT-branschen och har en bred erfarenhet inom verksamhetsnära IT. Du har kunskap om ITIL och erfarenhet av leveransstyrning. Vi ser det som en stor fördel om du har generell kompetens inom systemutveckling och gärna erfarenhet från något eller några av våra funktionsområden som exempelvis teknisk fastighetsförvaltning. Kompetens inom krav, design (arkitektur), utveckling, och/eller test är önskvärt för att passa i rollen. Du har även goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Då du kommer att arbeta med affärskritiska system med stor verksamhetspåverkan är noggrannhet, god flexibilitets- och prioriteringsförmåga viktiga egenskaper för att lyckas. Vidare är du kommunikativ, lyhörd, uppmärksam och har förmågan att på ett representativt sätt bemöta parter både internt och externt.

Vi erbjuder

Vi kan erbjuda en betydelsefull och utvecklande tjänst på en enhet som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus. 

Är du trött på att sitta i köer? Till Arlanda tar du dig på 20 minuter från Stockholms City med kollektiva transportmedel. Swedavia subventionerar även resor med kollektiva transportmedel för medarbetare stationerade på Stockholm Arlanda Airport.

På våra flygplatser möter vi hela världen, varje dag. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, det är en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här.

Tjänsten är tillsvidare med placeringsort Stockholm-Arlanda. Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Henning Nordenquist, Rekryteringskonsult Koncern IT, telefon 010-109 06 78, e-post henning.nordenquist@swedavia.sekontaktperson.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 7 december 2017

Liknande jobb

Liknande jobb