Systemutvecklare, Kiruna

Rekryterare
Lantmäteriet
Plats
Kiruna (Kommun), Norrbotten
Annonserat
den 13 november 2017
Stängs
den 30 november 2017
Ref:
302-2017/5430
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan?
Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.
Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!

Vår division Geodata bygger upp, vidareutvecklar, förvaltar och tillhandahåller geodata (geografisk- och fastighetsinformation). I detta ansvar ingår att kvalitetshöja och göra informationen lättillgänglig så att den kan komma till nytta inom allt fler samhällsområden. 
Vår utvecklingsfunktion utvecklar, förvaltar, driftsätter och supportar system och tjänster som stödjer verksamheten i sitt dagliga arbete. Vi medverkar även i både nationella samt internationella projekt. 
Vårt kontor i Kiruna erbjuder, förutom attraktiv livsmiljö i en livlig småstad med fjällnära läge också en mycket trivsam arbetsmiljö och gemenskap.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i vårt utvecklingsteam som består av nio drivna medarbetare. Vi jobbar från ax till limpa och detta innebär en bredd som spänner från kravanalys till driftsättning. Som en medlem i vårt team kommer du att jobba agilt och sträva efter automatisering, effektivisering och kvalitet genom god testtäckning. 
Du kommer att jobba med utveckling och förvaltning av webbaserade system och tjänster byggda i en javabaserad plattform med PostgreSQL och Oracle som databaser. 
I dina arbetsuppgifter kommer även att ingå arbete med systemdesign och systemarkitektur.

Kvalifikationer

För arbetet behövs:

  • högskoleutbildning inom IT eller har förvärvat motsvarande kompetens på ett annat sätt
  • minst två års erfarenhet av systemutveckling i java, javascript och sql
  • har vana av utvecklingsarbete med agila metoder

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av testdriven utveckling och tjänsteorienterad arkitektur
  • kunskaper i Spring och Python
  • erfarenhet i Linux och REST

Vi söker dig som:

  • är en driven systemutvecklare som säkerställer rätt kvalitet, effektiva och förvaltningsbara lösningar
  • är en driven problemlösare, med ett genuint intresse för utveckling och digitala trender
  • har en positiv attityd, god förmåga att jobba i team och samarbeta med andra men också kan arbeta självständigt
  • har god kommunikativ och skriftlig förmåga både på svenska och engelska

Trivs du bra att arbeta tillsammans med andra? Då kommer du att trivas hos oss!
Vid rekryteringar lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakta oss

Om du vill veta mer så kontakta gärna Monica Zorraquin Saez, funktionschef, telefon 098067056. Fackliga företrädare för Lantmäteriakademikerna/SACO, Sara Sand, 098067065. För ST inom Lantmäteriet, Helena Björnström, telefon 098067035. Våra e-postadresser är fornamn.efternamn@lm.se.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Övrig information

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Lantmäteriet strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. 
Du följer väl oss på Facebook och LinkedIn?

Ansökan

Du ansöker via länk nedan. Om du istället väljer att skicka ansökan per brev, märk då kuvertet och ansökan med referensnummer 302-2017/5430, senast 2017-11-30. Postadressen till oss är Lantmäteriet, 801 82 Gävle. Handlingar per brev skannas. För att skärmbilden av handlingarna inte ska bli svårlästa ber vi dig så långt som möjligt undvika kraftiga färger som bakgrund eller mörkt skuggad bakgrund.