IT-säkerhetsspecialist

Plats
Stockholms län, Stockholm
Annonserat
den 13 november 2017
Stängs
den 1 december 2017
Ref:
Af-2017/0055 4445
Kategori
Säkerhet
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten. Att sammanföra arbetsgivare med arbetssökande är vår viktigaste uppgift. Vi har inlett ett omfattande förnyelsearbete som kommer att pågå till 2021, där IT och digitalisering är mycket centralt. Vårt mål är högt, vi tänker bli Sveriges modernaste myndighet. Förnyelseresan innebär en stor förflyttning i vilka tjänster vi levererar och på vilket sätt. En framgångsfaktor för detta är att IT-verksamheten bedrivs utifrån ett stort säkerhetsfokus.

 

Brinner du för IT-säkerhet, gillar spännande utmaningar och vill vara med och bygga upp en ny sektion som bidrar till god IT-säkerhet i arbetet med digitaliseringen hos Sveriges mest offensiva myndigheter?

Vi är intresserade av dig som har modet, drivet och engagemanget att vara med på Arbetsförmedlingens spännande förnyelseresa. Det är nu det händer och tillsammans med erfarna och duktiga kollegor och ledare får du vara med och ta ansvar för att skapa bästa möjliga förutsättningar för ett effektivt IT-arbete med god kvalitet inom Arbetsförmedlingen.

Arbetsuppgifter

Som IT-säkerhetsspecialist i supportenheten Riktning och Stöd på Sektionen IT-säkerhet arbetar du som IT-säkerhetsspecialist till övriga delar av IT-verksamheten. Tillsammans med övriga specialister inom olika områden skapar ni bästa möjliga förutsättningar för ett effektivt IT-arbete med god kvalitet gällande IT-säkerhetsfrågor inom Arbetsförmedlingen. Sektionens syfte är att vara myndighetens specialistfunktion i IT-säkerhetsfrågor. 

I ditt ansvar ligger att, tillsammans med övriga medarbetare inom sektionen, utveckla IT-säkerhetsarbetet, stödja övriga delar av myndigheten i IT-säkerhets- och informationssäkerhetsfrågor, samt ta fram strategier, arbetssätt och metoder i nära samarbete med andra delar inom och utanför IT-avdelningen.

Sektionen befinner sig i en uppbyggnadsfas. Din erfarenhet och kompetens blir därför viktig för det fortsatta arbetet med att etablera sektionen och ett kvalitativt IT-säkerhetsarbete inom myndigheten. På strategisk och taktisk nivå ansvarar man för riktning, stöd, samordning, utveckling och uppföljning av IT-säkerhetsarbetet inom myndigheten. På operativ nivå ansvarar man för SOC (Security Operation Center) och CSIRT (Computer Security Incident Response Team).

Kvalifikationer

För att passa in i den profil som vi söker ser vi att du bör ha följande bakgrund och kompetenser:

 • Högskoleexamen eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt inom relevant område
 • Mycket god kompetens inom IT-säkerhet och informationssäkerhet, gärna verifierad med relevant certifiering (t.ex. SSCP, CISSP, CISM e.d.)
 • God kunskap om ISO/IEC 27001 och 27002
 • Flerårig erfarenhet av arbete med IT-säkerhet och informationssäkerhet, gärna i större organisationer
 • God kunskap om för området relevanta lagrum, t.ex. PuL och GDPR
 • God kunskap om att arbeta med IT-säkerhetskrav
 • God förmåga av att leda workshops
 • God förmåga att arbeta i stora och komplexa projekt
 • God förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska i såväl skriftligt som muntligt
 • God kunskap om IT-säkerhet kring outsourcing och molntjänster

För att lyckas tror vi att du är självgående, med ett kundfokus. Du är lösningsorienterad samt har ett pragmatiskt arbetssätt. Att du är uthållig och har god förmåga att hantera flera aktiviteter parallellt ser vi som en stor fördel.

Vi erbjuder dig en stor och härlig arbetsmiljö med trevliga kollegor och stort utrymme för egen utveckling. Vi tror att du har nära till skratt, lätt att samarbeta och är prestigelös.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställning tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning. Placeringsort Stockholm. Resor kan ingå i arbetet.

Ansök här med CV och brev märkt med diarienummer Af-2017/0055 4445 senast den 30 november 2017. Urval sker löpande så var gärna snabb med din ansökan.

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Frågor om tjänsten besvaras av Pia Holmberg, pia.holmberg@se.experis.com, 08-508 954 04.

Fackliga företrädare Arne Lundström ST 010-486 66 98 Theofania Lazaridis SACO 010-486 61 16 Ulf Törnkvist SEKO 010-487 04 46

Läs mer om Arbetsförmedlingens förnyelseresa på nedan länk: https://www.arbetsformedlingen.se/Om-oss

/Om-Arbetsformedlingen/Verksamhet/Fornyelseresan.html


Arbetsförmedlingen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder. Arbetsförmedlingen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla.

Liknande jobb

Liknande jobb