Backend-utvecklare

Plats
Stockholm
Annonserat
den 14 november 2017
Stängs
den 27 november 2017
Ref:
Af-2017/0058 5122
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsförmedlingen är mitt uppe i en förnyelseresa, där stort fokus ligger på de digitala kanalerna. Där behöver vi dig!

Nu söker IT-avdelningen backend-utvecklare som vill vara med och påverka genom att förnya våra digitala tjänster till alla våra arbetsförmedlare. Ju fler och bättre lösningar och tjänster vi kan erbjuda digitalt desto bättre kan vi stimulera Sveriges arbetsmarknad. Det du gör påverkar och gör skillnad. Läs om vårt uppdrag från regering och departement på arbetsformedlingen.se/om oss. Vi har också sedan förra året en välarbetad IT-strategi och en välförankrad målarkitektur. Vi är mitt i en förnyelseresa där alla skall bidra till målbild 2021 som backendutvecklare kan du utöver utveckling bidra med idéer och kultur kring utveckling och teambuilding. Vi värderar team och självledarskap högt och förväntar oss att du genom det bidrar till det bästa för din arbetsmiljö och arbetsförmedlingen.

Arbetsuppgifter

Du kommer som backend-utvecklare att jobba i utvecklingsteam för arbetsgivarlösningar tillsammans med andra utvecklare, UX, test och produktägare. Du kommer att samarbeta med olika plattformsteam då teamen förväntas ta hand om applikationsdrift och just nu fokuserar de på DevOps för att bli allt bättre på kontinuerlig leverans. Vi arbetar aktivt med servicedesign i kundresor och växthus vilket ofta initierar utvecklingsprocessen. Vi vill att alla ska känna vår kund väl för att se vad som krävs för deras bästa. Vi arbetar med agil utveckling och tidiga användartester. Att jobba som utvecklare på Arbetsförmedlingen beskrivs som utvecklande, utmanande och roligt. Du kommer att ha många kompetenta kollegor att samarbeta med och att dela erfarenheter med, anställda såväl som konsulter. Du kommer att jobba med modern teknik då vi är måna om att teknikmässigt ligga i fas och inte släpa efter med våra teknikval. Det är meningsfullt att jobba för en myndighet och hjälpa Sveriges alla arbetsförmedlare att stödja arbetsmarknaden snabbt och effektivt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • har utbildning i systemutveckling, t ex data- och systemvetenskap, civilingenjör med datainriktning, eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • har minst 3 års erfarenhet som systemutvecklare
 • har arbetat med
 • Java EE
 • JPA/Hibernate
 • SQL
 • REST/SOAP
 • JMS(ActiveMQ)
 • har erfarenhet från utveckling i stora komplexa systemmiljöer
 • har förmåga att jobba strukturerat och dokumentera lösningsförslag och lösningar
 • kan ta ansvar för kvalitén på kod och driftsdokumentation
 • har erfarenhet av agila utvecklingsmetoder

Meriterande krav

 • JBoss/Wildfly, Jenkins, OracleDB, Docker, Maven, JUnit/SOAP UI/Cucumber, Linux, Struts 2
 • Git, Jira, IntelliJ, Confluence
 • Mule Anypoint Plattform, MQ, SHS


Personliga egenskaper

För att trivas hos oss är du ödmjuk och öppen för att jobba i team tillsammans med andra. Du har förmåga att föra dialog och utveckla goda relationer inom och utanför teamet. Du ser det som självklart att dela med dig och du tycker om att lära dig nya saker. Du känner dig bekväm med din kommunikativa förmåga. Framförallt tycker du det är roligt att skapa kod! Övrigt Anställningen är tillsvidare, tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. Arbetsplatsen är belägen på Norra Stationsgatan 61, Stockholm. Arbetsförmedlingen värnar om en rekrytering fri från diskriminering. Vi anser att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi ser även positivt på om du har kunskaper i något av våra minoritetsspråk. Ansökan Välkommen senast 2017-11-27 december med CV och personligt brev märkta Af-2017/0058 5122 via denna sida eller via vår externa webbplats (arbetsformedlingen.se/ledigajobb). 

Kontaktpersoner:

Åsa Frank, Sektionschef: 010-486 04 15 Arne Lundström, ST: 010-486 66 98 Theofania Lazaridis, SACO: 010-486 61 16 Ulf Törnkvist, SEKO: 010-487 04 46 Martin Beckman, Rekryterare: 010-487 01 30.

Liknande jobb

Liknande jobb