Kravanalytiker med teknisk profil

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm
Annonserat
den 15 november 2017
Stängs
den 15 december 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker nu en kravanalytiker till Inca-gruppen inom IT Liv & Pension. Vill du utvecklas i en roll där du är den förenande länken mellan användargrupper och systemutvecklingsteam? Då är det här rätt jobb för dig!

Det händer mycket på Folksam just nu. Vi gör stora satsningar inom IT för att möta nya krav från omvärlden. Tillsammans gör vi Folksam till ett modernt finansiellt företag som skapar trygghet för våra kunder. På Folksam är vi i dag 3900 medarbetare, varav 550 på IT, och sitter i nyrenoverade lokaler i Skanstull. Vi jobbar enligt Lean och med agila metoder.

 

Det här gör du som kravanalytiker i Inca-gruppen på Folksam

Hos oss har du möjligheten att jobba i en verksamhet som kännetecknas av engagemang och positiv drivkraft. På Folksam införde vi Inca för fyra år sedan. Vi har kommit långt i implementeringen, men vi har många spännande utmaningar framför oss under de kommande åren.

Som kravanalytiker ingår du i ett leveransteam och arbetar med att ta fram och paketera krav både på Inca och på integrationer mot övriga system hos Folksam. I din roll översätter du verksamhetens behov till funktionella lösningar och är länken mellan affär och systemutveckling. Du samarbetar tätt med affären, produktutvecklingen, administrationen och externa leverantörer samt med andra avdelningar inom IT. Du säkerställer att kraven håller god kvalité. Och du deltar även i testarbetet samt vid införandet i produktion, t ex genom att hålla utbildning för användare.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har erfarenhet som kravanalytiker och gärna med erfarenhet från försäkringssystemet Inca. Det är meriterande om du har erfarenhet från försäkringsbranschen och speciellt från liv- och pensionsförsäkring. Vi ser också att du kan ha en systemutvecklarbakgrund. Det är en fördel om du är van vid att jobba med agila metoder. Du har examen från universitet/högskola med önskad inriktning IT, systemutveckling eller jämförbar erfarenhet.

Du arbetar bra med andra människor då du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du kommunicerar tydligt, säkerställer att budskapet går fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Samtidigt delar du gärna med dig av kunskaper och erfarenheter till andra. För att lyckas i de här jobben behöver du vara bra på att arbeta med komplexa frågor. Du behöver också vara bra på att planera, organisera, prioritera och på att arbeta effektivt.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag

Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Se filmen om hur det är att jobba på Folksam, www.folksam.se/att-jobba-har.

Så här söker du tjänsten

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev redan idag, men senast 15 december 2017. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta gruppchef Magnus Israelsson, 0725-80 64 84, magnus.israelsson@folksam.se, eller gruppchef Maria Segup, 0768-40 00 19, maria.segup@folksam.se.

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Per Hansson 0708-316067, FTF Leif Blomqvist 0708-316044 och Handels Mikael A Carlsson 0708-31 51 32.

 

Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Liknande jobb

Liknande jobb