FRA

Senior infrastrukturutvecklare med inritktning Windows

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 20 november 2017
Stängs
den 3 december 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu Windowsutvecklare för ett långsiktigt arbete med att utveckla och förbättra vår gemensamma IT-infrastruktur och IT-säkerhet. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ IT-miljö med stora utvecklingsmöjligheter. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

FRA:s underrättelsetjänst syftar till att ge information och förvarning om förhållanden i omvärlden. Det kan röra sig om eventuella hot mot Sverige, men även om att ge stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik. Det är här du kommer in!


Ditt uppdrag

Som infrastrukturutvecklare kommer du att ingå i en grupp på 10-20 personer med djup teknisk kunskap och stor erfarenhet inom olika områden. Tillsammans arbetar ni med att tillgodose verksamheten med djup och bred kompetens. Ni utvecklar verksamhetens infrastruktur enligt uppsatta mål med väl avvägd säkerhetsnivå. I det dagliga arbetet arbetar du oftast i en mindre grupp med varierande sammansättning av kompetenser. Du kommer att vara delaktig under hela projektcykeln, från kravställan och design till överlämning till driftenheterna. 

Då merparten av våra system har höga säkerhetskrav kommer du även att delta i olika slag av analyser, framförallt kopplat till risker med vald design och arkitektur av tjänster och produkter. 

Sekretessbelagda uppgifter förekommer i varierande grad. Du kommer främst ha kontakter internt men resor kan förekomma både inrikes och utrikes.


Du kan

Rätt person är säkerhetsmedveten, har bred teknisk kunskap samt avancerad kunskap inom Windows, integration och IT-infrastruktur. Du har erfarenhet från att i Windowsmiljö arbetat med att driftsätta system samt varit delaktig i att utveckla miljön. Du kan uppvisa konkreta erfarenheter av projekt eller uppgifter som berör ovanstående arbetsområden samt visa på kunskaper inom ditt specialistområde som är Windows. 

Meriterande är om du har arbetat med Active Directory, Powershell, Virtualisering, automatisering, övervakning, central managering, databaser och/eller IT-säkerhet. Vi ser gärna att du är van vid att arbeta i projektform och har du arbetat med IT-arkitektur är även det meriterande. 

Har du erfarenhet av hårdvara, lagring, backup, DNS, Autentisering med Kerberos, Radius, LDAP smarta kort och/eller kunskap inom IT-arkitektur ser vi det som positivt.

För tjänsten krävs att dina språkkunskaper är goda, både i svenska och engelska och du har en god förmåga att kunna beskriva tekniska problem på ett pedagogiskt sätt i både tal och skrift på svenska.


Du är

Vi ser att du tar stort ansvar för din uppgift, du visar på gott omdöme och gör korrekta avvägningar och prioriteringar i arbetet. Du har ett genuint intresse för IT och underhåller kontinuerligt din specialistkunskap. Som person är du strukturerad och har förmågan att behålla lugnet och fokusera på rätt saker i stressade situationer. Vidare är du analyserande och tycker om att lösa problem. Du har lätt för att kommunicera med andra i både mindre och i större grupper. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet. 

Som infrastrukturutvecklare hör du till avdelningen för Teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system. 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Joakim Nyberg på mail joakim.nyberg@fra.se. Fackliga företrädare nås på telefon 08-471 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2017-12-03

 

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. 

Liknande jobb

Liknande jobb