Systemutvecklare

Plats
Stockholm
Annonserat
den 20 november 2017
Stängs
den 8 december 2017
Ref:
2017-24657
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker systemutvecklare till teknikenheten med placering i Stockholm.

Vi letar efter ”Microsoft Full Stack”-utvecklare, dvs. du som har arbetat med utveckling av backend, databaser, webbutveckling (MVC) och olika former av systemintegrationer (REST och WCF) och kommunikationslösningar. Vad gör en systemutvecklare på Säkerhetspolisen? Dina arbetsuppgifter kommer främst innebära att du:

 • arbetar med utveckling av nya system, systemintegrationer, förvaltning och vidareutveckling av befintliga system – både egenutvecklade och integrerade standardsystem
 • ingår i ett utvecklingsteam och är med i hela utvecklingsprocessen från utformning av krav tillsammans med beställaren, framtagande av design, kodning, till testning och produktionssättning
 • deltar i design- och arkitekturdiskussioner
 • hanterar problem, konfiguration och utför förbättringar i system
 • är en del av ett team av systemutvecklare som arbetar enligt agila metoder
 • främst arbetar i Microsoftmiljöer, men även på andra plattformar såsom Java/Linux
 • Din kompetens och dina egenskaper

Krav

För tjänsten krävs att du har:

 • minst 5 års arbetslivserfarenhet av systemutveckling i Microsoft miljö:
 • metodkunskap gällande utvecklingsprojekt inom IT. t.ex. Scrum
 • god förmåga att kommunicera på svenska i såväl tal som skrift
 • eftergymnasial utbildning

Meriterande

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av systemutveckling i olika miljöer och programmerings- och skriptspråk
 • erfarenhet av arbete med testramverk i Visual Studio, webbutveckling enligt MVC, prestandaoptimering, systemintegrationer/BizTalk och datamodellering
 • högskoleutbildning inom systemvetenskap eller motsvarande utbildning
 • utvecklat gränssnitt/appar för mobila enheter


Egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och särskilt att du har god samarbetsförmåga och lätt för att ta och upprätthålla kontakter såväl internt som externt.

Säkerhetspolisen som arbetsplats Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 200 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet. Läs mer om Säkerhetspolisen på vår webb och i vår årsbok.

Om enheten

Teknikenheten driftar, förvaltar och utvecklar Säkerhetspolisens IT-system och infrastruktur. Teknikenhetens utvecklingssektion arbetar kontinuerligt med förbättringar av befintliga system och med att ta fram nya lösningar efter verksamhetens behov.

På utvecklingssektionen arbetar tekniker, systemutvecklare, arkitekter och tekniska projektledare.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Provanställning tillämpas under sex månader. Vi tillämpar individuell lönesättning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning vid Säkerhetspolisen är placerad i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänt resultat efter säkerhetsprövning med registerkontroll som kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning kan du komma att krigsplaceras. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Arbetstid

Flextid. Arbete utanför kontorstid kan förekomma.

Friskvård och hälsa Säkerhetspolisen erbjuder goda möjligheter till friskvård i våra egna träningslokaler där både individuell träning och gruppträning erbjuds. Vi eftersträvar att våra medarbetare har bra balans mellan arbete och privatliv.

Information

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 070-895 5763. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

I den här rekryteringen har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Försättsbladet finner du härPDF (pdf, 562.4 kB) (OBS! Måste sparas om lokalt på din dator innan den bifogas). Samtliga handlingar ska vara i MS Word eller PDF-format.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med ref nr 2017-24657. Om du skickar e-post, ange även ref nr i ämnesraden.

Via e-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se
eller via post:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss och inte via någon länk.

Ansökan ska ha kommit in senast den 8 december 2017.

Liknande jobb

Liknande jobb