Enhetschef

Plats
Stockholm
Annonserat
den 23 november 2017
Stängs
den 10 december 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Riksbankens mål är att IT ska vara en strategisk partner till verksamheten och vi har höga ambitioner att ligga i framkant med vårt IT-stöd. Vi söker dig som brinner för ledarskap, arkitektur, leverantörsstyrning och IT-säkerhet samt kan delta i förändringsarbetet med att vidareutveckla vår IT-verksamhet i takt med omvärlden och den snabba utvecklingen inom området.


SOM ENHETSCHEF FÖR ARKITEKTUR OCH LEVERANTÖRSSTYRNINGSENHETEN har du ett övergripande ansvar för arkitektur, leverantörsstyrning och IT-säkerhet inom Riksbankens IT-verksamhet. Du leder enheten och driver samt utvecklar vår beställarorganisation med fokus på arkitektur och IT-säkerhet. Enheten består av 10-12 medarbetare såsom IT-arkitekter, leveransansvariga och IT-säkerhetsansvarig. Du rapporterar till IT-chefen och sitter med i ledningsgruppen både för avdelningen och IT. I tjänsten ingår också att representera Riksbanken i internationella sammanhang inom IT-området.

Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras.


VI SÖKER DIG SOM har universitets- eller högskoleutbildning inom IT eller motsvarande utbildning och mångårig arbetslivserfarenhet från IT-branschen och IT-strategiskt arbete med fokus på övergripande IT-arkitektur och IT-säkerhet, gärna i en kunskapsintensiv organisation. Du ska också ha ett flertal års erfarenhet av ledarskap med personalansvar och även lång erfarenhet från beställarsidan med kvalificerat arbete avseende leverantörsstyrning och uppföljning. Erfarenhet av utkontrakterad IT-drift, IT-utveckling, projektstyrning, arbete inom offentlig sektor och ITIL är meriterande. Det är också viktigt att du är bra på muntlig och skriftlig kommunikation på svenska och engelska.


SOM PERSON är du en ledare som är strategisk, självgående, initiativtagande, med en god samarbetsförmåga och stärker dina medarbetare att ta stort eget ansvar och nå gemensamma mål. Eftersom Riksbanken har en komplex och uppmärksammad verksamhet behöver du ha ett gott omdöme och vara kvalitetsmedveten


VI ERBJUDER utmanande arbetsuppgifter i en händelserik miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och mycket stor möjlighet till kompetensutveckling. 


VI VILL HA DIN ANSÖKAN med CV och personligt brev inklusive relevanta betyg senast den 10 december 2017. Om du har frågor är du välkommen att ringa IT-chef Ulrika Pilestål på 08-787 03 20. Du söker tjänsten genom att klicka på Ansök.

 

Riksbankens IT-verksamhet består av två enheter som leds av varsin enhetschef. Vi har under 2013 outsourcat drift och Servicedesk till Evry och vi köper även i övrigt många tjänster och standardprodukter, både vad gäller IT och annat. IT-verksamheten består också av visst utvecklingsarbete, främst inom integrationsområdet, samt förvaltning. Riksbanken arbetar processorienterat enligt ITIL och IT-miljön innehåller flera samhällsviktiga system.

Liknande jobb

Liknande jobb