Gemalto - Product Marketing Manager inom Mobile Digital Banking

Rekryterare
Gemalto
Plats
Göteborg, Västra Götaland
Annonserat
den 24 november 2017
Stängs
den 31 januari 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Gemalto är världsledande inom digital säkerhet och har idag 15 000 anställda runt om i världen, varav drygt 180 st i Sverige. De möjliggör för företag och myndigheter världen över att erbjuda miljarder människor säkra och praktiska digitala tjänster. Gemalto arbetar bakom kulisserna på global nivå för att garantera att kunder, anställda och medborgare kan kommunicera, resa, handla, betala, identifiera sig och ansluta sig på ett säkert och smidigt sätt varje gång. Det är högst troligt att du har en av Gemaltos produkter i din ägo. Gemalto erbjuder mobila tjänster, betalningssäkerhet, autentiserad cloudaccess, identitets- och integritetsskydd, eHealthcare och e-Government -effektivitet, biljettförsäljning och pålitliga M2M och IoT applikationer. De utvecklar designar och skräddarsyr säker inbyggd programvara samt produkter där deras plattformar och tjänster också hanterar dessa produkter, konfidentiella uppgifter och slutanvändartjänster. Antalet människor som interagerar i den digitala och trådlösa världen ökar konstant vilket gör att företaget kommer ha en framstående position globalt även framgent. Kunden erbjuder dig en dynamisk karriär i en kompetent, internationell miljö, präglad av know-how, vänlighet och mångfald, där ditt bidrag kommer att värderas mycket högt.

 

Product Marketing Manager - Mobile Digital Banking 

Arbetsuppgifter

 

I rollen som Product Marketing Manager kommer du arbeta med en av lösningarna i kundens eBanking portfölj. Lösningen du kommer att ansvara för är en Mobile security lösning - en mjukvara som säljs till de allra största bankerna så att de kan skydda sina applikationer.

Som Product Marketing Manager arbetar du i nära samarbete med stakeholders som Business Line Management, Market Owners, Solution Sales, Produktägare och FoU-arkitekter för att säkerställa konkurrensfördelar, roadmaps och strategisk inriktning för lösningen. Du kommer också att agera stöd till säljsidan och tillsammans med dessa möta kunder där du driver utbildningar i produkten. Vidare kommer du att utveckla marknadsföringsmaterial och lösningar som krävs för att driva produktportföljen framåt.

Uppdraget innefattar omvärldsanalys och god förståelse för marknadskraven bland annat via marknadsundersökningar, marknadsägarna inom eBanking, fältinformation, konkurrentanalyser, kundinfo, konferenser och via standardorgan.

Som Product Marketing Manager kommer ditt arbete även att kretsa kring, inköpsstöd, avtalsförhandling, FoU leveransplaner, eskaleringsstöd kring förseningar och resurshantering samt förändringar i produkten.

Ett viktigt arbetsredskap i kundens distribuerade, internationella miljö kommer att vara Skype och i vissa fall resor till länder främst inom EMEA.

Bakgrund & Kompetenser

 • För att lyckas i rollen har du en ingenjörsutbildning eller en utbildning inom marknadsföring med fokus på tekniska produkter.
 • Du har flerårig erfarenhet av att arbeta som technical product marketing manager, technical product manager eller technical solution manager.
 • Du har några års erfarenhet inom mobil säkerhet.
 • Du har erfarenhet av att arbeta i internationell miljö med distribuerade team.
 • Det är mycket meriterande om du tidigare har arbetat inom eller mot finanssektorn.
 • Du behärskar både svenska och engelska väl i tal samt skrift, franska är meriterande.
 • Förhandlingsförmåga
 • Starka organisatoriska färdigheter samt projektledningskunskap
 • God persondynamik och förmåga att nätverka med andra
 • God muntlig och skriftlig presentationsteknik

Tekniska kunskaper

 • Förståelse för Android och iOS-miljö
 • Förståelse kring attacker på mobila applikationer

Egenskaper

Vi ser att du är en analytisk person som är självgående och trivs att arbeta med mycket ansvar. Du är en god lagspelare som drivs av att uppnå resultat. Du bör vara duktig på att hantera press, vara övertygande och förtroendeingivande samt trivas i en internationell, snabbrörlig miljö.

Placering för tjänsten blir i Göteborg och med en stark närvaro internationellt kommer tjänsten även att erbjuda ett par kortare resor, i genomsnitt 5-7 stycken per månad. Om du bor i Stockholmsområdet kan detta också vara intressant för oss men i första hand söker vi dig som bor kring Göteborg.

Erbjudandet till dig

Gemalto erbjuder rätt person en absolut nyckelroll i en mycket framgångsrik organisation med världsledande digitala säkerhetsprodukter inom Mobile Digital Banking. Detta borgar för en spännande teknisk och personlig utmaning och utveckling i en internationell miljö med goda förtjänstmöjligheter.

Har du det som krävs för att lyckas som Product Marketing Manager? Vi välkomnar dig att söka redan idag.

Ansökan

OBS Ansökan skall vara på Engelska

I denna rekrytering samarbetar Gemalto med Experis IT & Rekryteringskonsult Omar Burazerovic. Vid frågor om tjänsten ring 0703-774932. Vänligen sök omgående då urval och intervjuer pågår löpande, tjänsten är aktuell så länge annonsen är uppe.

Liknande jobb

Liknande jobb