Enterprise Arkitekter - Digitala Affärsutvecklare

Plats
Stockholm
Annonserat
den 29 november 2017
Stängs
den 10 december 2017
Ref:
Af-2017/00597136
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och leda Arbetsförmedlingens digitalisering in i en ny era?

Arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten. Att sammanföra arbetsgivare med arbetssökande är vår viktigaste uppgift. Vi är mitt inne i ett omfattande förnyelsearbete där digitaliseringen är en viktig del för att säkerställa att vi skapar värdefulla tjänster för våra kunder. Genom att aktivt utveckla vår verksamhet och dra nytta av digitaliseringens möjligheter ska vi leverera moderna, värdeskapande tjänster.

Vårt mål är högt, vi tänker bli Sveriges modernaste myndighet.

Vi söker nu Enterprise Arkitekter/Digitala Affärsutvecklare som är beredda att ta ansvar för att bygga upp vårt nya digitala erbjudande.

Förnyelsen av Arbetsförmedlingen innebär en reformation i grunden av både IT -plattformen och CIO funktionen, vilket bland annat innebär ett ökat ansvar för CIO funktionen att leda och driva den digitala affärsutvecklingen inom myndigheten.

Ett led i förflyttningen är etableringen av en ny organisation inom CIO funktionen. För detta behöver vi Digitala Affärsutvecklare som brinner för att utveckla våra affärsområden genom att förstå verksamhetens behov och tolka det till värdeskapande tjänster genom teknisk innovation.

Ditt uppdrag

Du kommer att ingå i ett team av arkitekter som arbetar i gränslandet mellan affärsverksamhet och IT. Teamet ansvarar för att ta fram målarkitektur och strategier tillsammans med berörda intressenter. Då samtliga av våra affärsområden är i behov av ett tekniskt språng behöver du vara engagerad nationellt och internationellt för att fånga upp trender och standarder som ska säkra att vi väljer de bästa lösningarna för att nå våra mål. Du behöver vara analytisk och se den röda tråden i verksamhetens strategier och tolka dessa till aktiviteter i din domän.

Vår enhet består av tre sektioner som ansvarar för områdena projektledning, portföljstyrning och arkitektur. Arkitektursektionen är under uppbyggnad och vi är i processen att utveckla målbilder och arbetssätt och vi söker nu dig som vill bidra med kompetens och engagemang.

Kravprofil

 • Gedigen erfarenhet av verksamhetsarkitektur och IT-arkitektur från större organisationer
 • Erfarenhet av att definiera IT-lösningar i komplexa verksamhetsområden, med förmåga att skapa färdplaner för lösningar
 • Erfarenhet av arbete inom området Enterprise Architecture (EA)
 • Arbetlivserfarenhet av att leda andra
 • Högskoleexamen inom data- och systemvetenskaplig inriktning, alt. Civilingenjör/Ekonom, eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt inom relevant område
 • Kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.


Meriterande delar

 • Vi ser gärna att du har erfarenhet av olika arkitekturroller samt att du har kunskap i några av dessa områden:
 • Affärsutveckling inom arbetsmarknadsområdet
 • Kopplingen mellan affärsmodeller och EA
 • System- och applikationssäkerhet
 • Artificiell Intelligens
 • Arbete i ledningsgrupper o/e styrelser.


Egenskaper

Som person har du förmågan att lyfta blicken och skapa ordning genom att se mönster och hitta strukturer genom ett starkt analytiskt tänkande. Du är drivande och resultatinriktad och genom ett nätverkande- och initiativtagande beteende får du lätt med dig folk. Du har en tydlig ledarprofil, kommunikativ förmåga och du gillar att skapa energi och samspela i team. Du har en god samarbetsförmåga och skapar förtroendefulla relationer. Du har förmåga att också kunna tänka utanför ditt eget område och bidra till myndighetens bästa.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen.

Övrigt

Rollen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsförmedlingen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder.

Läs mer om Arbetsförmedlingens förnyelseresa på nedan länk:

https://www.arbetsformedlingen.se/Om-oss/Om-Arbetsformedlingen/Verksamhet/Fornyelseresan.html

Ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med diarienummer: Af-2017/00597136, senast den 10 dec 2017.
Bifoga ditt CV där du beskriver relevant arbetslivserfarenhet och utbildning samt ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet.

Kontaktpersoner för annonsen:

Sargon, Suberkli
Sektionchef
010-486 01 00
sargon.suberkli@arbetsformedlingen.se

Caroline, Ericsäter
Rekryterings-partner
010 486 21 11
caroline.ericsater@arbetsformedlingen.se

Arne, Lundström
Facklig företrädare ST
010-486 66 98

Ulf, Törnkvist
Facklig representant SEKO
010-487 04 46

Theofania, Lazaridis
Facklig företrädare SACO
010-486 61 16
 

Liknande jobb

Liknande jobb