IT-arkitekt Infrastruktur

Plats
Luleå (Kommun), Norrbotten
Annonserat
den 30 november 2017
Stängs
den 18 januari 2018
Ref:
LTU-3514-2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Luleå tekniska universitet är Skandinaviens nordligaste tekniska universitet med forskning och utbildning i världsklass och omsätter totalt 1,6 miljarder kronor per år. Vi är idag 1700 anställda och 15 000 studenter.

Verksamhetsstödet är organiserat under en gemensam ledning. Verksamhetsstödet finns både centralt placerat och på institutionerna och har bland annat som uppdrag att säkerställa en väl fungerande administration, initiera och driva utvecklingsarbete, kommunicera Luleå tekniska universitets övergripande synsätt och policys samt ge stöd och service till studenter, lärare och övriga anställda.

Vi behöver förstärka vårt arkitekturteam och söker därför ytterligare en arkitekt med fokus på IT-infrastruktur. Vi lever idag i ett informationsintensivt samhälle där digitala informationssystem spelar en viktig roll och där infrastrukturen genomgår en transformation till nya leveransmodeller. Som IT-arkitekt blir din uppgift att leda utvecklingen av vår digitala infrastruktur.

Som IT-arkitekt ingår du i en arkitekturfunktion bestående av fyra arkitekter med olika inriktningar som aktivt driver arbetet med att utveckla universitetets IT- och verksamhetsarkitektur. Vi befinner oss i en transformation från lokal till funktionell och molnbaserad IT och därför söker vi dig som kan äga och driva arbetet med vår förflyttning.

Ditt ansvar inkluderar även system och mjukvara som blivit såpass standardiserad att den fungerar som en del av verksamhetens infrastruktur, såsom operativsystem, e-postserver, säkerhetslösningar etc.

Som IT-arkitekt tillhör du organisatoriskt IT-kontoret och rapporterar direkt till CIO.

Arbetsuppgifter – Ditt uppdrag
I rollen som IT-arkitekt säkerställer du att organisationen har rätt IT-infrastruktur för verksamhetens syfte, samt att infrastrukturen hålls uppdaterad i takt med teknikutvecklingen ökade lagkrav och framför allt organisationens behov.

Som IT-arkitekt är du ansvarig för den övergripande IT-arkitekturen och att komponenter passar in samt säkrar kopplingar och samband med universitetets IT-lösningar. Du kommer även arbeta med strategier och policyer för IT-infrastrukturen. Du kommer stötta våra tekniker och vara en del i deras arbete med att utveckla vår IT-infrastrukturdesign.

IT-arkitekten är också ansvarig för hur olika system ska överlämnas, driftsättas och övervakas i driftorganisationen, t ex enligt ITIL:s leveransprocesser.

Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat:

 • Kravställare och ansvarig för universitetets IT-infrastruktur
 • Delta i och leda större IT-projekt för att säkerställa infrastruktur-lösningar som ligger i linje med universitetets strategier, utvecklingsplaner, både som stöttning för projekt och för att tidigt få insikt i nyttan med lösningen
 • Bedömning av driftsalternativ (såsom egen hall, moln, sourcing, med mera) beroende på kvalitetsattribut.
 • Kostnadsberäkningar för olika lösningar för att visa hur olika kvalitetsattribut påverkas av krav, kostnad och utav varandra
 • Typiska leverabler är fysiska vyer av lösningar, nätverkskartor, proof of concepts, övervakning, tekniska riktlinjer och styrmodeller runt infrastruktur etc.
   

Kompetens och erfarenhet
Vi söker dig som har mycket goda kunskaper och bred erfarenhet av infrastruktur, server- och applikationsdrift i större IT-miljöer. Vi ser att du antingen har en akademisk utbildning eller motsvarande relevant erfarenhet. Erfarenheter från arbete i en beställarorganisation inom en större verksamhet är en stor fördel där du arbetat både som IT-arkitekt och kravställare.

Du har mycket goda kunskaper inom server- och applikationsdrift och du har kunskaper inom molnplattformar och molnarkitektur. Du har bra kännedom i ITIL’s grundprocesser och har du dessutom kännedom om PM3 är detta ett plus.

Som person är du driven, strukturerad och lösningsorienterad samt en prestigelös lagspelare. Du förväntas kunna röra dig i samtliga delar av verksamheten och kan hantera både verksamhet, studenter, leverantörer och ledning. Du har lång arbetslivserfarenhet inom området.

Kvalifikationer

 • Dokumenterad erfarenhet av rollen som IT-arkitekt
 • Van att driva samtal med leverantörer och verksamhet rörande kravhantering, avgränsning, ansvarsfördelning samt producera lösningsförslag
 • Väl förtrogen med IT-infrastruktur och hur marknaden och trenderna på området ser ut
 • Praktisk erfarenhet av processorienterat arbetssätt t.ex ITIL
 • God kommunikationsförmåga och van att arbeta i team.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

 Meriterande

 • Certifiering IT-arkitekt
 • Erfarenhet av sourcinghantering
 • Förmåga att koppla IT-infrastruktur till verksamhetsprocesser, system och informationsmodeller.
 • Många års erfarenhet av att arbeta i större komplexa organisationer med flera olika tekniska miljöer och plattformar.
 • Erfarenhet av TOGAF
 • Genomfört flytt av lokala system till molnbaserade plattformar

Omfattning
Vi söker en IT-arkitekt Infrastruktur för tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan eventuellt vara aktuellt.

Information
För ytterligare information är du är välkommen att kontakta Daniel Ström, e-post: daniel.strom@ltu.se eller telefon 0920-49 20 17.

Fackliga representanter: SACO-Daina Dagis, Daina.Dagis@ltu.se 0920-49 3880, OFR-Marika Vesterberg, Marika.Vesterberg@ltu.se 
0920-49 1721

Luleå tekniska universitet arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald som bidrar till en kreativ studie- och arbetsmiljö. Universitetets värdegrund bygger på respekt, tillit, samarbete, öppenhet och ansvar.

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Vänligen märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 18 januari
Referensnummer: LTU-3514-2017

 

Länk till den här sidanhttps://www.ltu.se/ltu/Lediga-jobb?rmpage=job&rmjob=2478&rmlang=SE