Integrationsarkitekt - arbeta med infrastrukturnära arkitektur

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 1 december 2017
Stängs
den 31 december 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Teknik och Metod, Regeringskansliets it-enhet, Förvaltningsavdelningen 
Är du en driven och analytisk integrationsarkitekt som vill arbeta med integrationer i Regeringskansliets it-miljö? Kan du möta höga krav på leverans och kvalité? Vi erbjuder rätt person en variationsrik roll med många kontaktytor i en spännande miljö som präglas av högt tempo.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag. 
Arkitekturfunktionens huvuduppgift är att säkerställa långsiktigt effektiv arkitektur för Regeringskansliets it-stöd. Du arbetar med att planera, genomföra och fastställa design och arkitektur av integration mellan olika system och integrationslösningar.  Du kvalitetssäkrar att systemintegrationen lever upp till kraven på tillgänglighet, kontinuitet, säkerhet och prestanda samt tillser förvaltningsbarheten hos integrationsflöden. Du ansvarar för arkitekturen av integrationen mellan driftnära system såsom konfigurationsdata mellan CMDB och andra datakällor samt integrationen mellan olika övervakningsverktyg. Vidare föreslår du lämpliga integrationslösningar inför ändring av befintliga system eller vid införskaffande av nya lösningar. Du tar fram olika beslutsunderlag och kan komma att leda mindre uppdrag eller delprojekt. Rollen har många kontaktytor såsom projektledare, förvaltningsledare, styrgrupper, verksamhetschefer och tekniska specialister. Läs mer om vår verksamhet på www.regeringen.se.

Din bakgrund
Du har relevant högskoleutbildning eller annan lämplig utbildning i kombination med för befattningen relevant arbetslivserfarenhet. Det är meriterande med civilingenjörsutbildning och med aktuell certifiering inom it-arkitektur. Du har erfarenhet av it-infrastrukturnära arkitekturarbete och god erfarenhet av integrationsarbete med Microsoft-plattformar samt vana att dokumentera och visuellt beskriva integrationslösningar och it-arkitektur. Du har tidigare haft en central roll i planering och införande av ett flertal integrationslösningar mellan olika typer av system eller plattformar. Vidare har du erfarenhet av systemintegration med höga säkerhetskrav mellan olika interna och externt placerade system. Du har arbetat med behörighetslösningar och federering av identiteter. För att lyckas i rollen krävs att du har kunskap inom systemintegration och olika tekniska lösningar som API:er, SQL och köhantering. Det är meriterande med kunskap och erfarenhet kring verktyget Sparx Enterprise Architect. Vidare är du van att arbeta i en stor it-organisation med geografiskt spridd it-miljö. Det är meriterande om du har god erfarenhet av systemstöd för ITIL, gärna BMC:s ITSM verktyg. Det är också meriterande med tidigare erfarenhet från andra myndigheter eller större organisationer i näringslivet. Har du medverkat vid och kravställt vid it-upphandlingar är även det meriterande liksom om du har erfarenhet från projektbaserat arbete eller arbetat i konsultrollen.

Dina egenskaper
Vi söker dig som har god analytisk förmåga, arbetar självständigt och strukturerat. Du har också god samarbetsförmåga och är relationskapande till din natur. För att lyckas i rollen krävs att du är drivande och har goda ledaregenskaper. Du har vidare mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Övrigt
Anställningen inleds med sex månaders provanställning.
Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta André Palmblad som är gruppchef, på 08-405 42 24. Du är också välkommen att kontakta personalhandläggare Helena Olofsson på 08-405 14 78. Fackliga kontaktpersoner är Jesper Svarén för Saco och Jan Wahlström och Eva Garcia för ST samt erik Wilhelmsson för Seko. Du når dem via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 31 december 2017.

Liknande jobb

Liknande jobb