It-projektledare

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 1 december 2017
Stängs
den 31 december 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Teknik och Metod, Regeringskansliets It-enhet, Förvaltningsavdelningen 
Har du vad som krävs för att självständigt leda it-projekt i en komplex och geografiskt spridd it-miljö? Kan du möta höga krav på problemlösning och leverans? Som vår nya medarbetare på it-enheten får du stort ansvar och utmanande arbetsuppgifter som ställer krav på din förmåga att kombinera expertkunskap med förståelse för helheten.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag. 
Regeringskansliets it-enhet svarar för it-stödet till Regeringskansliet och utlandsmyndigheterna, bland annat alla Svenska ambassader och EU-representationen i Bryssel - ca 6 400 användare över hela världen - med målet att vara en kompetent it-resurs som också stödjer organisationen i att utnyttja it för att utveckla verksamheten.

Inom sektionen Infrastruktur finns gruppen Teknik och metod där befattningen är placerad. Teknik och metod svarar för strategi, långsiktig planering och övergripande arkitektur för it-infrastrukturen, projektledning samt enhetsövergripande driftkoordinering.

Som it-projektledare har du en viktig roll i it-enhetens uppdrag att säkerställa utveckling, drift och förvaltning av infrastruktur och verksamhetsstödjande it-system. Vi söker dig som har god erfarenhet av it-infrastruktur och kan arbeta med att planera, leda, genomföra och följa upp utredningar, uppdrag och projekt kopplade till förvaltningsaktiviteter och it-strategi. Det är önskvärt att du har erfarenhet av att arbeta med upphandlingar och avrop av it-tjänster inom offentlig sektor.

Läs mer om vår verksamhet på www.regeringen.se.

Din bakgrund
Du har flerårig erfarenhet av it-projektledning inom it-infrastruktur såsom nät- och datakommunikation, server, lagring, telefoni, katalogtjänster e.t.c. Högskoleutbildning  inom för tjänsten relevant område eller annan lämplig utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara relevant för befattningen. För att lyckas i befattningen krävs att du har erfarenhet från arbete med etablerade projektstyrningsmetoder exempelvis PEJL och att du har god kännedom och erfarenhet av it-miljö som är byggd på produkter från bl.a. Microsoft, Citrix, Cisco och VM Ware. Vi ser gärna att du även har arbetat med, eller känner till, de särskilda krav som ställs för drift och förvaltning av en geografiskt spridd it-miljö samt att du har god kännedom om olika slags it-säkerhetslösningar. Certifiering inom IPMA eller motsvarande samt ITIL är meriterande.

Dina egenskaper
Som It-projektledare behöver du vara ansvarstagande, strukturerad, förtroendeskapande, kommunikativ och prestigelös. Lika självklart trivs du med att arbeta inom en verksamhet som präglas av hög kompetens och fokus på leverans. Du är analytisk, kvalitetsmedveten och initiativkraftig med förmåga att presentera olika slags tekniska lösningar på ett pedagogiskt sätt. Vidare har du ett professionellt förhållningssätt med verksamhetens bästa i fokus och du bidrar till en positiv laganda.

 Vi söker dig som arbetar självständigt, har god samarbetsförmåga och är relationskapande till din natur. För att lyckas i rollen krävs att du är drivande och har goda ledaregenskaper. Förutsättningen för tjänsten är god förmåga att på svenska uttrycka sig väl i tal och skrift.

Övrigt
Anställningen inleds med sex månaders provanställning.
Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta André Palmblad som är gruppchef, på 08-405 42 24. Du är också välkommen att kontakta personalhandläggare Helena Olofsson på 08-405 14 78. Fackliga kontaktpersoner är Jesper Svarén för Saco och Ewa Garcia och Jan Wahlström för ST samt Erik Wilhelmsson för Seko. Du når dem via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 31 december 2017.

Liknande jobb

Liknande jobb