Polismyndigheten

Kravanalytiker med UX profil och passion att utveckla underrättelsetjänstens IT-system

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 4 december 2017
Stängs
den 5 januari 2018
Ref:
C16664/2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Beskrivning av arbetsplatsen

Vill DU bli en av oss som driver polisens IT-stöd framåt och därigenom bidrar till att effektivisera den polisiära verksamheten. Det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

IT-avdelningen har drygt 750 anställda som tillsammans sköter utveckling, drift och underhåll av IT-stödet till myndighetens alla olika verksamhetsområden med drygt 30 000 medarbetare. Vi samverkar även i tekniska frågor med andra rättsvårdande myndigheter inom landet samt bidrar aktivt till det rättsvårdande arbetet inom EU.

Är det DIG vi söker?

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden där du gör skillnad på riktigt.

Vi söker dig som vill förstärka vår grupp med att ta fram IT-stöd för underrättelseverksamheten. Det handlar om att skapa förutsättningar för att arbeta med att förhindra brott och bekämpa grov organiserad brottslighet.

I allt vi gör har vi fokus på att förstå verksamhetens behov och förväntningar för att på bästa sätt bygga moderna system som skapar verksamhetsnytta med bra användarupplevelser.

Arbetsuppgifter

Som vår kravanalytiker med UX profil får du en intressant inblick i polisens arbete med stora möjligheter till variation i arbetet. Arbetet sker i nära samverkan med våra slutanvändare. Du kommer att ingå i en grupp med flera agila utvecklingsteam där du kommer ges möjligheter att påverka både arbetssätt och din vardag.

Vi arbetar med T-formade kompetenser och önskar att du kan agera både som kravanalytiker och UX designer även om du troligen är starkare i den ena av de två disciplinerna.

Som kravanalytiker medverkar du i workshops för att ta del av verksamhetsprocesser och översätta dessa till tillämpbara systemlösningar och utvecklingsbara krav. Du hanterar krav samt tar fram och ansvarar för kravdokumentation och kommunicerar krav till olika intressenter. Som UX designer utvecklar du prototyper, skapar enkla och effektiva användargränssnitt som är inriktade på nytta och användbarhet. Du utformar systemens beteenden och flöden med användare och arbetsprocesser i fokus.

Polisen erbjuder goda möjligheter till personlig utveckling och vi uppmuntrar alla våra medarbetare att ständigt lära sig mer inom områden de brinner för. Vi är övertygade om att vi levererar bästa verksamhetsnyttan genom att förstå den verksamhet vi ska leverera stöd till. Därför arbetar vi nära och integrerat med våra verksamhetskontakter, vi gör studiebesök och verksamhetspraktik i kärnverksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • Har relevant akademisk examen
  • Erfarenhet av kravarbete i agila team
  • Är bekväm i framtagning av personas, user stories, user story mapping
  • Leder framgångsrikt workshops
  • Behärskar svenska väl, både i tal och skrift


Meriterande:

  • Erfarenhet av UX processen, från behovsinsamling till prototyping och användningstest
  • Har tagit fram grafiska användargränssnitt


Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är en engagerad, analytisk och har förmåga att bryta ner komplexa situationer till i en struktur för vidare systemutveckling. Som person du är positiv och utåtriktad och har en personlig drivkraft. Du är beredd att ta stort ansvar och har ett öppet förhållningssätt i samverkan med andra.
Du är en person som gillar att jobba i team och har en god kommunikationsförmåga såväl skriftligt som muntligt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Kontaktpersoner

Margona Åhman, Gruppchef 010-56 41 465.

Facklig företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422.

Övrig information

Anställningen är tills vidare och inleds med sex månaders provanställning. Förtroendearbetstid tillämpas.

Arbetsplatsen ligger på Kungsholmen i Stockholm. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet
Ansökan sker via Polisens webbaserade rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb