Processledare digitalisering

Rekryterare
Gnesta Kommun
Plats
Gnesta, Södermanland
Annonserat
den 5 december 2017
Stängs
den 17 december 2017
Ref:
A733672
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Gnesta kommun är en aktiv och förändringsbenägen kommun i Storstockholmsregionen. Vi har goda kommunikationer till Stockholm, Nyköping och Skavsta Flygplats. Vårt nära samarbete med näringsliv och föreningsliv gör Gnesta till en lättillgänglig och personlig tillväxtkommun med stor framtidstro. En kommun där människor växer och är kreativa. Gnesta ligger i Sörmland ca 7 mil från Stockholm och växer mer än någonsin. Vi är snart 11 000 invånare och 800 medarbetare som arbetar engagerat med att ge våra medborgare och besökare bästa möjliga service och kvalitet. Gnesta kommun arbetar aktivt med verksamhetsutveckling genom digitalisering med målet att skapa god service och nytta för medborgare och företag, samtidigt som arbetet ska bidra till intern effektivisering och en modernare handläggning.

Välkommen till oss!


Arbetsbeskrivning

Nu söker vi en processledare som har erfarenhet av verksamhetsutveckling i offentlig verksamhet och förstår de möjligheter digitalisering kan skapa i en kommun. Uppdraget kommer delvis att formas, och utvecklas under vägen. Tjänsten finns på IT-enheten men huvuddelen av arbetet kommer att ske ute i kommunens olika verksamheter som strategiskt och operativt stöd vid deras digitala verksamhetsutveckling.

Processledaren ska leda och samordna Gnesta kommuns digitaliseringsarbete och arbeta både strategiskt och operativt med kommunens verksamheter och utvecklingsprocesser.

Utgångspunkter för det strategiska digitaliseringsarbetet är:

  • Att utveckla och stärka den kommunala servicen gentemot medborgare, brukare och näringsliv.
  • Att samordna, effektivisera och förenkla det administrativa arbetet inom kommunens verksamheter.
  • Att leda arbetet med att ta fram en övergripande digitaliseringsstrategi samt att stödja och följa upp arbetet med verksamheternas handlingsplaner avseende digitalisering.
  • Att skriva, implementera och följa upp strategier, projekt- och handlingsplaner.


Kvalifikationer

  • Du har flerårig erfarenhet av projektledning och IT-strategiskt arbete, gärna på ett övergripande plan i stora organisationer.
  • Du är van vid att arbeta enligt modeller för IT-styrning och systemförvaltning. Du har kunskaper om processkartläggning och om upphandlingar på IT-området.
  • Du har en högskoleexamen inom området eller motsvarande kunskap förvärvad genom erfarenhet.
  • Erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation är meriterande. Vi söker dig som är en god kommunikatör och pedagog med förmåga att förstå och göra dig förstådd av såväl IT-tekniker som personal ute i våra verksamheter, handläggare, jurister, chefer och politiker. Uppdraget kräver en mycket god social förmåga.  


Kontakt

Kontaktperson Hans Haglund IT chef 0158-275 120. hans.haglund@gnesta.se

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Liknande jobb

Liknande jobb