eHälsomyndigheten

IT-arkitekt med intresse för e-hälsa

Plats
Stockholm
Annonserat
den 5 december 2017
Stängs
den 7 januari 2018
Kategori
It-arkitekt
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker nu en IT-arkitekt till enheten för kundsamverkan och anslutning i Stockholm. Enheten ansvarar för relationerna med myndighetens kunder samt för bedömningen och godkännandet av de externa system som ansluter till myndighetens tjänsteplattform.

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de intressantaste utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

När våra kunder vill lansera nya system för förskrivning eller expediering av recept så måste de bli godkända av eHälsomyndigheten innan de kan gå i produktion. Vår uppgift är att stötta kunderna genom deras utvecklingsprocess från idé till färdig lösning. Det blir din uppgift att under godkännandets gång granska kundernas lösning ur ett tekniskt och säkerhetsmässigt perspektiv så att vi som myndighet kan bedöma påverkan och risker med kundlösningarna.

Vi söker dig som vill hjälpa oss att göra skillnad! Hos oss kommer du att ingå i en social grupp som i huvudsak består av systemvetare och farmaceuter. Vi arbetar med att ständigt förbättra våra processer och har kunden i fokus. Tempot är högt och vi har kul på jobbet!

Vi söker dig som har:

  • Minst tre års relevant universitets- eller högskoleutbildning.
  • Minst två års erfarenhet av applikationsarkitektur eller utveckling i olika tekniska miljöer.
  • God samarbetsförmåga, är relationsskapande samt tydlig i ditt arbetssätt.
  • En god helhetssyn för hela verksamheten.
  • God förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska.

Meriterande är:

  • Certifierad IT-arkitekt
  • Erfarenhet av att granska och bedöma IT-arkitektur och säkerhet

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Information om tjänsten

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställningen är Stockholm.

eHälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Frågor angående tjänsten besvaras av Rekryterande chef, Emma Uhman, Enhetschef för Kundsamverkan och anslutning, tel; 010-458 62 40, HR-specialist Klas Ackebo, tel; 010-458 63 84, Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04; och Ingela Gångfeldt, ST, tel 010-458 62 90.  

Välkommen att skicka in din ansökan med cv och personligt brev senast den 7 januari 2018.

 

Om eHälsomyndigheten

eHälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se

Rekryteringen sköts av eHälsomyndighetens HR-avdelning och därför undanber vi oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb