Projektledare med fokus på IT-relaterade verksamhetsutvecklingsprojekt

Rekryterare
Högskolan Väst
Plats
Trollhättan, Västra Götaland
Annonserat
den 6 december 2017
Stängs
den 8 januari 2018
Ref:
2017/257
Anställningsform
Visstid
Sysselsättning
Heltid

Högskolan Väst, Förvaltningen

Samverkan är integrerad i Högskolan Västs utbildning och forskning och realiseras genom profilen Arbetsintegrerat lärande, AIL. Genom AIL bearbetas och förädlas kunskap i samverkan med omvärlden. Högskolan har regeringens särskilda uppdrag att utveckla AIL. Forskarutbildningsrättigheterna i produktionsteknik och arbetsintegrerat lärande ger uttryck för den vetenskapliga höjden i högskolans profil. Utöver högskolans tre prioriterade forskningsmiljöer – produktionsteknik, AIL samt barn-och ungdomsvetenskap – bedrivs forskning också inom ett flertal andra områden.

Högskolan Väst har ett högt söktryck, en bred rekrytering och en hög andel av studenterna etablerar sig på arbetsmarknaden. Högskolan finns centralt i Trollhättan med 11 000 studenter och närmare 600 anställda.

 

Högskolan Väst söker en driven projektledare med fokus på IT-relaterade verksamhetsutvecklingsprojekt.

Högskolans IT-avdelning tillhandahåller IT-relaterade tjänster för studenter och anställda vid Högskolan Väst. Avdelningen består av drygt 20 medarbetare som är indelade i tre verksamhetsområden, System/ Drift, Klient/Support samt Systemutveckling, med en gruppledare för varje område.

Digitaliseringens framfart innebär att allt större delar av verksamhetsutvecklingen på Högskolan Väst har ett IT-relaterat fokus. Då gränsöverskridande projekt mer fler intressenter kommer att öka blir det allt viktigare att ett projektorienterat arbetssätt finns väl förankrat i organisationen då det kommer att vara en förutsättning för kvalitativa leveranser. Högskolan Väst söker en projektledare med fokus på IT-relaterade verksamhetsutvecklingsprojekt.

Under hösten 2017 kommer Högskolan påbörja införandet av en ny webb-portal som ska vara det självklara informationsnavet för såväl studenter som personal. Projektet beräknas löpa under två år och involvera både interna och externa resurser. Stort fokus att knyta ihop våra plattformar EPI-webb, SharePoint, lärplattform och dokumenthantering och positionera dessa mot varandra samtidigt som även självservicefunktionaliteter ska byggas mot prioriterade områden. Här är du som projektledare ansvarig för och hålla ihop helheten och vara motor.

Vi letar efter en person som kan kombinera ett tekniskt och kommunikativt perspektiv. Rollen kräver både ett strategiskt fokus där man deltar i verksamhetsutveckling likväl som bistår med operativa inslag, tex. design, kravhantering, acceptanstestning, samt ta fram utbildningsmaterial. Projektet kan komma att bestå av flera arbetsgrupper och underprojekt och det är projektledarens roll att vara spindeln i nätet.


Dina arbetsuppgifter:

 • Leda, koordinera och planera projektet i samarbete med styr och arbetsgrupp.
 • Utföra analysarbete, förstudier och utredningar.
 • Kommunikationsansvarig internt i projekt och ut mot organisation.
 • Teknisk kravställare mot externa resurser baserat på input från inblandade avdelningar.
 • Ansvarig mottagare av leveranser och tillsammans med befintlig utvecklings-organisation testa och implementera den fungerande lösningen.
 • säkerställa krav och kvalité samt ansvara för att tidsplan och budget hålls.

 
Kvalifikationer

 • Vi söker dig som har relevant akademisk examen.
 • Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av antingen utveckling och programmering eller erfarenhet som IT-arkitekt.
 • Du har minst tre års erfarenhet av projektledning och har tidigare arbetat med införande och utveckling av IT- eller verksamhetsprojekt. 
 • Du har erfarenhet av olika utvecklings-och projektmetoder som t ex Scrum, PPS.
 • Gärna erfarenhet av EpiServer-webbplattform och sharepoint
 • Har du pedagogisk erfarenhet och verksamhetskännedom från en akademisk organisation är det meriterande.
 • Mycket goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.
 • Du har en social förmåga och lätt för att driva och leda personer i projektarbete.
 • Du har en god förmåga att kommunicera, är öppen, nyfiken och vill ständigt utvecklas.
 • Du är även en mycket god organisatör som drivs av att leda mot fastställt mål.
 • Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och social kompetens.

 

Arbetstid: Schemalagd mellan 08:00-16:30.

Anställningsform: Visstid/projektanställning, tillträde snarast.

Anställningens omfattning: Heltid, två år med möjlighet till förlängning.

Sista ansökningsdag: 2018-01-08.