Polismyndigheten

IT-Tekniker till IT-avdelningen, Enheten för leverans och support, Falun

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Falun, Dalarna
Annonserat
den 14 december 2017
Stängs
den 12 januari 2018
Ref:
A566.843/2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

 

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens it-avdelning har ca 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare

Leverans och support ska ha lokal närvaro i varje region. Regionala servicekontor återfinns i Norrland/Mitt, Stockholm/Bergslagen, och Syd/Öst/Väst. Servicekontoren sköter införande, leverans och service av ny teknik, inklusive koordinering och samordning av större leveranser. Systemen för radiokommunikation inklusive handterminaler och fordonsstationer hanteras också av servicekontoren. Behörighetscenter ska hantera behörigheter till IT-systemen.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ge IT-support i secondline till våra slutanvändare vid Polismyndigheterna samt att arbeta med installationer av teknik i olika uppdrag. Arbetet är varierande och du möter många olika kunder i en intressant arbetsmiljö. Stationeringsort är Falun, men arbetsområdet är inom hela Servicekontoret Bergslagen. Resande förekommer. Beredskap ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Gymnasial- eller eftergymnasial utbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • Minst ett års arbetslivserfarenhet av arbete som IT-tekniker/Supporttekniker.
 • Goda kunskaper gällande PC, skrivare, kringutrustning och nätverkskommunikationsutrustning.
 • Baskunskaper av att arbeta administrativt med konfiguration/policyhantering med servrar och NätOS,
 • Förmågan att uttrycka dig väl i svenskt tal och skrift.
 • B-körkort och vana att köra bil.

Meriterande

Det är meriterande om du har:

 • Vana vid ärendehanteringssystem, Remedy ARS eller motsvarande.
 • Kunskap om AD (Active Directory) samt Netware/eDirectory
 • Kunskap om kommunikationsradiosystem, Rakel, samt kringutrustning för kommunikationsradio.
 • Erfarenhet från firstlinesupportarbete / helpdeskarbete inom IT.
 • Erfarenhet eller kännedom om Lean Production.

Personliga egenskaper

Personliga egenskaper är ofta lika viktigt som teknisk kompetens för en grupps utveckling och dynamik. Vi ser att du som söker har en positiv inställning till människor och arbete, är engagerad och pålitlig. Du har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt. Du tycker om att lära dig nya saker och vill gärna dela med dig av vad du kan till andra. Du tycker om att lösa problem, är flexibel och ser möjligheter. Du har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten. Du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ och att ge en god service är för dig en självklarhet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Du får möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara.

Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Mer om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning med en provanställning på sex månader.

Tjänsten är placerad i Falun. Flextid och beredskapsjour tillämpas. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta Kent Arringe, 010-567 45 60, Gruppchef i Bergslagen.

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92;  Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422.

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 12e januari 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Du skickar in din ansökan till jobb.na@polisen.se och ange annonsens diarienummer.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 12e januari 2018.