Programmerare till IT-försvarsförbandet

Plats
Enköping, Uppsala
Annonserat
den 14 december 2017
Stängs
den 8 januari 2018
Ref:
1710
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Vill du värna om Sverige och bidra till att förhindra antagonistiska it-angrepp mot Försvarsmaktens mest kritiska system och på så vis verka för att Försvarsmakten ska kunna utföra sin uppgift att försvara Sverige?
IT-försvarsvarsförbandet (ITF) är Försvarsmaktens elitförband för utveckling och genomförande av dator- och nätverksoperationer. Vi verkar för att skydda och försvara Försvarsmaktens ledningssystem.

IT-Försvarsförbandet

IT-Försvarsförbandet har till uppgift att skydda Försvarsmaktens infrastruktur för informations- och ledningssystem mot angrepp samt att upprätthålla hög IT-säkerhet inom myndigheten. Detta görs genom såväl förebyggande säkerhetsarbete som intrångsdetektering och bevakning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Programmering för utveckling och genomförande av dator- och datornätverks- operationer för att skydda och utveckla IT-säkerheten i Försvarsmaktens lednings-system. Arbetet innebär deltagande i utvecklingsprojekt och vidareutveckling av egen funktion. Personlig utbildning och kompetensutveckling ges stort utrymme eftersom arbetsområdet är både kunskapsintensivt och i ständig förändring.

Kvalifikationer

Akademisk utbildning med en relevant inriktning, eller motsvarande kunskaper förvärvat på annat sätt.
Mycket goda kunskaper och erfarenhet av Unix/Linux och Windows med operativsystemnära programmering i C/C++ och assembler.
Dessutom krävs erfarenhet och kompetens inom någon eller flera av nedanstående områden:
Interpreterande språk såsom Python, Perl, Bash, eller PHP.
Goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Meriterande

Förmåga att analysera skadlig kod.
Kunskap om Försvarsmaktens organisation och arbetssätt.

Personliga egenskaper

Du har en fallenhet för problemlösning och är analytisk i din läggning. Som person har du integritet och en förmåga att växla mellan självständigt arbete och arbete i grupp. Du behöver kunna arbeta med långsiktiga uppdrag såväl som uppgifter som löses under stark tidspress.  Du bör också ha väl utvecklad systemförståelse av systemuppbyggnad med dess avgränsningar och gränsytor. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och förmåga att arbeta i grupp.

Övrigt

Urvalsprocessen kommer att kompletteras med tester.
Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.
Placeringsort: Enköping.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Fackliga kontaktpersoner vid FM TIS är

SACO Mika Laitanen
OFR/O Hans Skoog
OFR/S Martin Sparr
SEKO Ola Markgren
Samtliga nås via telefon: 019-39 35 00.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Lena Stenlund, tfn 0171-49 24 41.

Välkommen med din ansökan senast 2018-01-08.

Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens ”1710” på din ansökan.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb