Kravanalytiker Östersund

Rekryterare
Tillväxtverket
Plats
Östersund, Jämtland
Annonserat
den 15 december 2017
Stängs
den 7 januari 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Tillväxtverket utökar sin funktion för systemförvaltning. Vi söker nu flera nya medarbetare, bland annat en duktig kravanalytiker, till vårt kontor i Östersund. Vi vill utveckla kravhanteringen inom vår systemförvaltning så att vi tillhandahåller effektiva system. Vill du vara med på vår resa?

Tillväxtverket är en kunskapsdriven myndighet med professionella, kompetenta och engagerade medarbetare. Här kan du påverka både din och Sveriges framtid. Tillväxtverket stärker företagens konkurrenskraft och förbättrar näringslivets och regionernas utveckling. Vår vision är ett Sverige med fler företag som vill, kan och vågar.

Om tjänsten

Tillväxtverket utvecklar och förvaltar ärendehanteringssystemet Nyps. Systemet består av e-tjänster för företag och klienter för ärendehandläggning. Nyps används även av Sveriges länsstyrelser och regioner.

Du kommer att arbeta med kravinsamling och kravhantering i en förvaltningsorganisation som består av andra kravanalytiker, verksamhetsspecialister, systemarkitekter och utvecklare.

Kravinsamling görs ofta i verksamheten med användare eller specialister. En del arbete utförs självständigt utifrån verksamhetsbehov och/eller styrande lagtexter. Kraven dokumenteras och överlämnas till systemarkitekt eller motsvarande för framtagande av lösning.

I arbetet ingår kravhantering där du tillsammans med produktägare och andra kravanalytiker underhåller prioriterade områden och förbereder dessa för utveckling.

Du kommer att tillhöra enheten Data- och systemstöd på kontoret i Östersund. Enheten finns även representerad i Arjeplog och i Stockholm. Resor till de andra kontoren kan förekomma. 

Vi söker dig som har:

  • Universitets- eller högskoleutbildning eller annan utbildning som Tillväxtverket finner adekvat inom systemutveckling, kravanalys/kravinsamling eller motsvarande
  • Minst 3 års erfarenhet av kravarbete inom systemutveckling
  • Erfarenhet av att dokumentera krav i form av användningsfall
  • Erfarenhet av att insamla och strukturera krav genom enkäter, intervjuer, referensgrupper och workshops
  • God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift

Följande erfarenheter eller kunskaper är en merit: 

  • REQB/IREB-certifiering
  • Erfarenhet av användardrivet utvecklingsarbete
  • Erfarenhet av utredning eller projekt som inneburit att omsätta verksamhetsbehov till digitala lösningar
  • Arbetat med programvaror för strukturering av krav (ITS)

Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är analytisk, handlingskraftig och som har en mycket god samarbetsförmåga.  

Vi förväntar oss att du lever upp till vår medarbetar- och chefspolicy som uttrycker de förväntningar vi har på alla medarbetare.

Anställningsform och sista ansökningsdag

Anställningen är en tillsvidareanställning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Sista ansökningsdag är den 7 januari 2018.

Mer information och kontakt

För mer information om arbetsuppgifterna är du välkommen att kontakta enhetschef Ulrica Morelid, tfn 08-681 91 56. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR-strateg Per Cederblad, tfn 08-681 96 93. Fackliga företrädare är I mber Råbock, Saco, tfn 08-681 91 73 och Marlen Eriksson ST, tfn 08-681 91 22.

Vi sitter centralt i moderna lokaler med en aktivitetsbaserad kontorslösning där du dagligen väljer arbetsplats utifrån dina arbetsuppgifter.   

Tillväxtverket eftersträvar ett arbetssätt där digitala och tekniska lösningar underlättar det dagliga arbetet. Här kan du läsa mer om vilka anställningsvillkor och förmåner vi erbjuder.  Vi har även ett publikt intranät. Välkommen att läsa mer på våra medarbetarsidor. 

Tillväxtverket vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet.

I denna rekrytering har Tillväxtverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare- eller försäljare.

Välkommen med din ansökan för att skapa din och Sveriges framtid!

Liknande jobb

Liknande jobb