Polismyndigheten

Polismyndigheten söker Kravanalytiker till UAF, placering i Norrköping

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Norrköping, Östergötland
Annonserat
den 18 december 2017
Stängs
den 12 januari 2018
Ref:
A566.913/2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens it-avdelning har ca 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare

Din nya arbetsplats

Du kommer ingå i gruppen e-tjänster som ansvarar för att utveckla och förvalta e-tjänster för hela polismyndigheten. Vi är en del av sektionen FBU (Forensik, Bastjänster och utvecklingsstöd) som ansvarar för b.la. polismyndighetens forensiska system, A/V, GIS och e-tjänster.

Vill du vara med och utveckla system som är brottsförebyggande, ger bättre service och gör Polisen mer tillgänglig? Då har vi en tjänst att söka, där du som kravanalytiker med UX profil kommer ingå i ett agilt team, som tillsammans utvecklar och förvaltar polismyndighetens samtliga medborgarinriktade e-tjänster.

Arbetsuppgifter

Som kravanalytiker med UX profil kommer du få möjligheter att påverka hela användarupplevelsen av Polisens e-tjänster, från brottsanmälan och tillståndsansökningar till systemlösning för Mina sidor. Du håller i workshops för att ta del av verksamhetsprocesser och översätter dessa till systemlösningar och utvecklingsbara krav. Du ansvarar för att kraven dokumenteras och kommuniceras till berörda intressenter. Som UX designer utvecklar du prototyper samt skapar enkla och effektiva användargränssnitt som är funktionella och användarvänliga med medborgaren i fokus.

Kvalifikationer

Vi söker dig som: 

  • Har en relevant akademisk examen
  • Är driven, lösningsorienterad och flexibel
  • Har arbetat med behovsinsamling, prototyper och användartester
  • Har erfarenhet av agila metoder
  • Är van att planera och genomföra workshops

Du måste behärska svenska väl, både i tal och skrift.


Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av krav och UX-arbete i agila team
  • Kunskap inom användbarhet och tillgänglighet
  • Erfarenhet av att arbeta med webbutveckling och e-tjänster
  • Kunskap om standarder och riktlinjer som t.ex. WCAG
  • Kunskap om informations- och begreppsmodellering


Personliga egenskaper

För oss är det viktigt att du är en lagspelare då vi jobbar som ett team. Du är bra på att kommunicera och kan hantera många kontaktytor. Du är ansvarstagande, engagerad och kreativ med starkt driv. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en god förmåga att bryta ner komplexa situationer. Du måste vara nyfiken på att lära dig mer inom ditt kompetensområde och kunna förmedla dina kunskaper vidare.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Du är välkommen att kontakta gruppchef Daniel Svan, 010-56 373 86.

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92;  Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422.

Mer om anställningen

Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader. Flextid tillämpas. Arbetsplatsen är belägen i Norrköping. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 12e januari 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Du skickar in din ansökan till jobb.na@polisen.se och ange A566.913/2017

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut eller har frågor om ansökningsförfarandet ta kontakt med HR-support på hr-support@polisen.se och ange annonsens referensnummer.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 12e januari 2018.

Liknande jobb

Liknande jobb