Systemutvecklare.NET Västerås

Plats
Västerås, Västmanland
Annonserat
den 18 december 2017
Stängs
den 15 januari 2018
Ref:
MYH 2017/922
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Myndigheten för yrkeshögskolan bidrar till att kompetensförsörja samhället genom att göra det möjligt för arbetsliv och individer att utveckla sin kompetens och synliggöra sina kvalifikationer.

Vårt huvuduppdrag är att ansvara för frågor som rör yrkeshögskolan i Sverige och verka för att utbildningarna tillgodoser arbetslivets behov av kompetens.

Vi analyserar arbetsmarknadens behov av utbildningar inom yrkeshögskolan, beslutar vilka utbildningar som ska ingå i yrkeshögskolan och beviljar statliga medel till utbildningsanordnarna. Vi främjar även validering i utbildningarna.

Vi ansvarar även för frågor som rör utbildningar som ligger utanför yrkeshögskolan - konst- och kulturutbildningar och vissa tolkutbildningar inom folkbildningen.

Myndigheten utövar tillsyn och hanterar klagomål på de utbildningar som ligger inom vårt ansvarsområde. Vi granskar även utbildningarnas kvalitet, framställer statistik och följer upp utbildningars resultat.

Vi är också nationell samordningspunkt för EQF (European Qualifications Framework) som ska göra det lättare att jämföra utbildnings- och yrkeskvalifikationer inom EU.

Myndigheten finns på två orter, i Hässleholm och i Västerås där vårt huvudkontor är placerat. Myndigheten har totalt 100 medarbetare.


Organisatorisk placering

Vi söker flera medarbetare till enheten för IT. Enheten utgör myndighetens strategiska och operativa stöd i IT-frågor. Enheten består idag av 6 anställda och ett antal inhyrda konsulter.

Om tjänsten och arbetsuppgifter

Myndigheten står inför ett antal projekt med utveckling av IT-stöd. Detta är bland annat kopplat till myndighetens förändrade uppdrag, ”En stärkt yrkeshögskola - ett lyft för kunskap” och regeringens satsning på en expansion av yrkeshögskolan.

Personerna vi söker kommer i huvudsak att arbeta med systemutveckling i team som jobbar med både utveckling och förvaltning av myndighetens IT-stöd. IT-stöden avser webbplatser, e-tjänster för våra intressenter och interna verksamhetssystem för handläggning. I det dagliga arbetet sker samverkan med övriga medarbetare på myndigheten och med inhyrda konsulter. Medarbetarna rapporterar till enhetschefen.

Vad erbjuder vi

Spännande arbetsuppgifter inom systemarkitektur, configuration management, utvecklingsledning, webbutveckling, gränssnittsutveckling, backendutveckling och integration i en blandad miljö med gammal och ny teknik. Genom vår modell för individuell planering och uppföljning har du stora möjligheter att påverka din arbetssituation.

Förutom ett stimulerande arbete tillsammans med trevliga och kompetenta medarbetare erbjuder vi också längre semester än många andra arbetsgivare. Våra medarbetare har flexibla arbetstider som anpassas utifrån verksamhetens krav och dina individuella behov. Alla nyanställda får en introduktion med ett program som kan ske både individuellt och i grupp. För oss är det av stor vikt att varje medarbetares kompetens tas tillvara och utvecklas. Kompetensutveckling sker genom lärande i arbete, deltagande i utvecklingsprojekt, omvärldsbevakning eller kurser och seminarier.

Utbildning, erfarenhet och kunskaper

Vi ställer krav på att du har eftergymnasial utbildning inom ett för tjänsten relevant område och minst 5 års erfarenhet av systemutveckling inom Microsofts plattformar. Du ska även ha erfarenhet av att ha arbetat som utvecklare med webb. Det är meriterande att ha arbetet med något av det som myndighetens systemmiljö består av:

.NET (C#, VB, WCF, Webforms, MVC)
SQL-server, SP, Reporting och analysis services
Episerver, HTML, CSS, browsers, javascript, IIS
Microsofts utvecklingsmiljö, Visual studio

Meriterande är även erfarenhet av arbete i komplexa systemlösningar och med testdriven utveckling. Det är positivt om du tidigare arbetat med beredning, estimering, systemtest och testautomation eller som teknisk projektledare.

Vi söker

Som person drivs du av ansvarstagande och engagemang. Du har god förmåga att kommunicera, att samarbeta och att arbeta mot goda resultat. Du har ett positivt förhållningssätt, gott omdöme och ett bra bemötande i kontakter såväl inom som utom organisationen. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Myndigheten tillämpar provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer planerar vi att hålla v.4-6.

Upplysningar

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Per-Johan Alfredsson 010-209 01 33.

För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att kontakta HR-handläggare Anette Nordin 010-209 01 42. Kontaktpersoner för fackliga frågor är för Saco-S Dan Andersson, 010-209 01 29 och för ST Jonas Svensson 010-209 01 76.

För mer information om fördelarna med att arbeta hos oss, och om organisationen, gå in på myh.se

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 15 jan 2018.

Liknande jobb

Liknande jobb