Erfaren testledare

Rekryterare
AFA Försäkring
Plats
Stockholm
Annonserat
den 19 december 2017
Stängs
den 2 februari 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Välkommen till ett lite annorlunda försäkringsbolag. Hos oss får du jobba med experter och människor som brinner för att hjälpa våra kunder. Vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter i ett företag med schyssta anställningsförmåner. Dessutom finns vi mitt i centrala Stockholm – perfekt för dig som pendlar.

Vi står inför en högre grad av automatiserade verksamhetsförmågor, ökad tillgänglighet till digital information samt kommunikation via andra aktörers digitala kanaler. Detta kommer ställa helt nya krav på kvalitetssäkring, inte minst inom IT-säkerhet och datahantering.

Avdelningen för projekt, krav och test ansvarar för att förse team och projekt med kompetens kring projektledning och kvalitetssäkring samt se till att ändamålsenliga rutiner och verktyg finns för detta arbete. Våra medarbetare och konsulter arbetar i projekt eller våra agila utvecklingsteam där varje grupp själv, utifrån givna ramar, säkerställer kvaliteten på leverans.

Vi söker nu en erfaren testledare med 3-5 års erfarenhet av arbete med testledning och kvalitetssäkring av olika system och plattformar, gärna med erfarenhet av moderna testmetoder och agil utveckling. Du kommer att ingå i ett tvärfunktionellt team som jobbar mot vår ekonomiprocess, först och främst som testledare för vår Solvens II-rapportering.

Vad du kan förvänta dig

Som testledare kommer du ha en central och mycket viktig roll där du håller ihop testarbetet i alla berörda delar. Du kommer ansvara för att leda testarbetet och se till att de olika teamen gör de tester som krävs i respektive produkt. Du behöver kunna agera på flera olika nivåer och samarbeta med många interna representanter, allt från ledningsgrupper till utvecklingsteam och externa leverantörer.

En stor del av uppdraget vara att koordinera och förankra de olika leveransteamen, samordna testplan och testmiljöer med driftsansvariga inom IT samt att arbeta med att ta fram underlag för den operativa beslutsgruppen kring hur förändringar i regelverk och mjukvaror påverkar våra leveranser. Det är en mycket komplex verksamhet där förändringar kan ske på olika nivåer och ställa olika krav på tester. Förändringar kan bland annat initieras från EIOPA, Finansinspektionen, vår systemleverantör eller i något av de interna system som levererar underlag till rapporteringen.

Som testledare på AFA Försäkring jobbar du med kvalitetssäkring genom hela utvecklingskedjan. Genom att göra riskanalyser, införa automatisering i lämplig utsträckning och alltid sträva efter att testa rätt sak på rätt sätt ser du till att vi både arbetar mer effektivt och har roligare.

Vad vi förväntar oss av dig

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom ett relevant område, med t.ex. systemutveckling, kravanalys och/eller mjukvarutest som inriktning. Du har jobbat några år med test- och testledning och har erfarenhet av agila metoder/verktyg. Det är en stor fördel om du har erfarenhet av finansiell rapportering sedan tidigare och är starkt meriterande med tidigare erfarenhet från finans och/eller försäkring.

Starkt meriterande om du har jobbat med kvalitetssäkring mot ekonomifunktioner, datawarehouse eller aktuarie-/kapitals förvaltningsorganisation. Meriterande är om du har erfarenhet av IT-säkerhet, försäkring eller juridik.

Som person är du prestigelös, med god kommunikativ förmåga som har lätt för att skapa och underhålla relationer såväl internt som externt. Du är noggrann och tålmodig och har god förmåga att strukturera ditt arbete. Du är öppen och positiv till förändring, håller dig ajour med omvärlden och förstår hur den påverkar synen på kvalitet och kvalitetssäkring. Du är engagerad i att skaffa dig nödvändig förståelse för komplexa problem och kan resonera kring dessa tillsammans med andra, kan se helheter och samband i komplexa situationer.

Du trivs med att arbeta i en agil IT-utvecklingsmiljö och är drivande i att utveckla och införa framtidens metoder för att stödja vår digitaliseringsresa.

Detta kan vi erbjuda dig

Hos oss välkomnas du in i en kundorienterad miljö där vi arbetar tillsammans för att ge våra kunder bästa möjliga upplevelse av AFA Försäkring. Vi arbetar aktivt för att skapa en hög trivsel och för att våra medarbetare ska ha rätt förutsättningar för sitt arbete.

Klicka här för att läsa intervjun med en av våra medarbetare som berättar om hur det är att jobba som testledare hos oss.

Du kan även klicka här för att se filmen om hur det är att jobba på AFA Försäkring

 

Välkommen med din ansökan

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senaste den 2 februari 2018.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta Hannah Stenelid, gruppchef inom krav och test, ankn 08-696 41 28.

Våra fackliga företrädare är:

Facket för Försäkring och Finans, Benny Nyberg, telefon 08-696 46 12
Akademikerföreningen, Maria Schütt, telefon  08-696 49 74.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Fakta om oss

AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter och vi försäkrar 4,5 miljoner människor i privat näringsliv, kommuner, landsting och regioner. AFA Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. AFA Försäkring har cirka 650 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Läs mer på www.afaforsakring.se.

Följ oss gärna via LinkedIn, Twitter eller Facebook

Liknande jobb

Liknande jobb