Förvaltningssamordnare med utvecklingsansvar

Plats
Stockholm
Annonserat
den 20 december 2017
Stängs
den 14 januari 2018
Ref:
PSL 2017-134
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut drygt 300 miljarder kronor till 2,1 miljoner pensionärer, genomför drygt 800 000 fondbyten och skickar ut 7,2 miljoner orange kuvert. Vi är omkring 1 100 medarbetare på 8 orter.


Vi gör pensioner enklare - för att alla ska kunna leva i nuet.

Hos oss pågår ett intensivt utvecklings- och förändringsarbete. Det innebär bland annat ett skifte i IT-stöd och metodik i våra processer liksom att realisera vårt uppdrag att ge Sveriges pensionssparare och pensionärer bättre information och service.

Utvecklingsavdelningen, som består av ca 60 medarbetare, ansvarar bl.a. för all långsiktig verksamhetsutveckling, men även att säkra och underhålla våra målbilder och vår framtidsbild. All förändring sker i nära samverkan med andra avdelningar som berörs av förändringen. Vi arbetar på ett konsultativt och stödjande sätt för att säkra myndighetens gemensamma mål. Avdelningen ansvarar bland annat även för myndighetens förvaltnings- och projektstyrning, inklusive metodik för att genomföra detta.

Vi sitter i ljusa trevliga lokaler i nära anslutning till Hornstulls tunnelbana.

 

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en person som kan driva, koordinera och vidareutveckla vår förvaltningsstyrning samt agera samordnare för alla våra förvaltningsobjekt - såväl kärn- som stödobjekt. Idag är det sju stycken objekt. Förvaltningssamordnaren kommer ha ansvar för vår modell för förvaltning, baserad på pm3, som vi använder på myndigheten. Du kommer arbeta nära såväl förvaltningsledare för både verksamhet som för IT, men även nära objektägare och andra intressenter inom myndigheten.

Du förväntas planera, koordinera och aktivt delta i drivandet av arbetet med förvaltningsstyrning framåt genom goda samarbeten, nätverkande, analys, rekommendationer och god överblick över förvaltningsportföljen och dess behov. Du agerar alltså löpande förvaltningsstöd, du hanterar och analyserar förvaltningsportföljen och du äger förvaltningsprocessen inklusive vår förvaltningsmodell

Som medarbetare inom utvecklingsavdelningen kommer du vara en del av en ambitiös och initiativkraftig avdelning som arbetar aktivt med en stor förändringsagenda. Avdelningen strävar mot att vara en ständigt lärande organisation som stödjer varandra och myndigheten i arbetet mot våra gemensamma mål.

Utbildning och erfarenhet

Du som söker har en akademisk examen inom relevant område samt flera års erfarenhet av att jobba inom förvaltning och/eller utveckling av IT-nära verksamhet. Du har arbetslivserfarenhet från att ha arbetat med förvaltning/utveckling i en roll där du har identifierat, analyserat och tagit fram förbättringsförslag.

Erfarenhet av att ha verkat som förvaltningssamordnare är meriterande, men även erfarenheter som förvaltningsledare eller projektledare i komplex och/eller outsourcad miljö är en merit. Erfarenhet av pm3 är meriterande.

God förmåga att kommunicera och formulera sig i tal och skrift på svenska är ett krav.

Egenskaper

Du har ett professionellt och strukturerat arbetssätt, har lätt för att lära och ta till dig nya arbetssätt och sätter dig lätt in i nya verksamhetsområden. Du är initiativrik, lösningsfokuserad och resultatdriven. Du är van vid och trivs med att självständigt samla ihop olika krav och driva framåt mot ett uppsatt mål. Vidare är du kommunikativ och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Du har förmåga att prioritera och känner dig bekväm i en roll som kräver koordinering mellan olika kontaktytor och aktörer - interna såväl som externa. Du har ett coachande förhållningssätt och en bra förmåga att skapa goda relationer och att arbeta med andra i grupp.

Övrigt

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) kommer att genomföras innan anställning.

Tjänsten är placerad i Stockholm och resor till våra övriga verksamhetsorter kan förekomma.

För mer information

För mer information kontakta enhetschef Johan Arndt, 010-454 28 89.

Fackliga representanter Linda Modin, Saco, 010-454 33 36 och Helena Blomkvist, ST, 010-454 28 53.

Din ansökan vill vi ha senast den 14 januari.
Ange diarienummer PSL 2017-134 i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb