Mjukvaruutvecklare till FLSC

Rekryterare
FOI
Plats
Kista, Stockholm
Annonserat
den 15 januari 2018
Stängs
den 31 januari 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du en driven mjukvaruutvecklare som vill jobba med avancerade simulatorer och stridssimulering? Vill du arbeta på en arbetsplats med hög kompetens, i spännande projekt inom försvar och säkerhet? Kanske är du vår nästa medarbetare!

Mjukvaruutvecklare FLSC

Flygvapnets Luftstridssimuleringscentrum som drivs av FOI är en världsledande simuleringsanläggning för bemannad luftstrid och nyttjas regelbundet av svenska flygvapnet för bl.a. taktikstudier, utbildning och träning. Utöver detta bedrivs även teknikstudier och forskning inom träning och HMI. Simulatoranläggningen bygger på en kombination av bemannade simulatorer och datorgenererade stridskrafter. Kraftfulla visuella verktyg bidrar till att synliggöra kunskap och resultat.

FLSC står inför en utökad verksamhet de närmaste åren och behöver nu utöka sitt utvecklings- och driftteam med mjukvaruutvecklare.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett team av mjukvaruutvecklare som ansvarar för att utveckla och underhålla en komplex simulatoranläggning. Teamet arbetar med hela kedjan från design av mjukvaruarkitektur, framtagning av grafiska gränssnitt, till implementation och testning. All utveckling sker i moderna språk som C++, Java och Python. På FLSC arbetar vi agilt och ansvarar själva för vår utvecklingsmiljö där vi tillämpar Continuous Integration/Deployment.

Din profil

Du är civilingenjör inom datateknik, kandidat/magisterexamen i datavetenskap eller har annan relevant högskoleutbildning.
Du har goda kunskaper i objektorienterad programmering och design i C++. 3 års erfarenhet av mjukvaruutveckling med C++ är ett krav. Kunskaper inom Java och Python samt utveckling i en blandad Linux och Windows-miljö är meriterande. Ett genuint intresse för programmering förväntas.

Det är meriterande om du har erfarenhet av datorspelsutveckling, distribuerad simulering, visuell simulering (3D) och databasutveckling. Det är även meriterande med erfarenhet från försvarsmakten och/eller försvarsindustrin.

FOI lägger stor vikt vid personliga egenskaper för denna tjänst. Simulatormiljön på FLSC är omfattande och komplex och det kan uppstå situationer där det krävs att du är stresstålig och något av en problemlösare. På FLSC blir du en nyckelspelare som får ett ansvarsområde vilket kräver att du är både ansvarsfull och resultatinriktad. Vidare innebär det att du förväntas vara initiativrik för att hitta nya lösningar. Vi ser gärna att du är en lagspelare som drivs av och växer av att arbeta i grupp. Du har god förmåga att kommunicera klart och tydligt i både tal och skrift på svenska såväl som engelska.

Vi erbjuder

På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande. Då vi arbetar med forskning och kunskapsutveckling ger det dig en möjlighet att utveckla din egen kompetens.

FOI strävar efter mångfald där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd. Vi underlättar för våra medarbetare och chefer att kombinera arbetet med föräldraskap.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Resor i arbetet kan förekomma.
Vårt kontor är beläget i Kista med bra kommunikationer och ett stort utbud av service och handel.
Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt paragraf 19 i säkerhetsskyddslagen.

Har vi fångat ditt intresse?

Du är välkommen med frågor till Stefan Ungerth, enhetschef eller Jouni Lindqvist, teknisk chef . Fackliga kontaktpersoner är Staffan Lindgren för SACO-föreningen och Krister Söderberg för OFR/S – ST-föreningen vid FOI. Samtliga nås på telefon 08-5550 30 00.

Välkommen med Din ansökan via ansökningsknappen nedan senast 14 januari 2018. Vi vill att Du fyller i de utbildningar och erfarenheter som är relevanta för jobbet. I slutet av ansökningsformuläret kan Du sedan bifoga ett komplett CV och ett personligt brev.

Liknande jobb

Liknande jobb