Systemutvecklare Luleå

Plats
Luleå, Norrbotten
Annonserat
den 22 december 2017
Stängs
den 15 januari 2018
Ref:
3966-2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Luleå tekniska universitet är Skandinaviens nordligaste tekniska universitet med forskning och utbildning i världsklass och omsätter totalt 1,6 miljarder kronor per år. Vi är idag 1700 anställda och 15 000 studenter.

Verksamhetsstödet är organiserat under en gemensam ledning. Verksamhetsstödet finns både centralt placerat och på institutionerna och har bland annat som uppdrag att säkerställa en väl fungerande administration, initiera och driva utvecklingsarbete, kommunicera Luleå tekniska universitets övergripande synsätt och policys samt ge stöd och service till studenter, lärare och övriga anställda.

Vi erbjuder ett arbete i utmanande och inspirerande miljö i en kreativ och innovativ omgivning.  IT-service består idag av 60 personer och vi är universitetets leverantör av IT. Vi är uppdelade på tre verksamhetsområden; Support, Utveckling och Infrastruktur. Vi vill nu förstärka med en systemutvecklare. 
 
Universitetet står inför en spännande utveckling då stora delar av verksamheten blir allt mer digitaliserad och i denna utveckling är IT-stödet en central del. Vi söker därför efter nyckelpersoner som vill vara med och förverkliga universitetets IT-vision ”Lyhörd och ledande IT som förnyar och skapar en attraktiv framtidsmiljö”.


Vilka är vi och hur arbetar vi?

 • IT-Service är universitetets IT-leverantör.
 • Vi utvecklar och underhåller system och applikationer för personal och studenter.
 • Vi är 60 personer var av 15 av oss arbetar inom utveckling. Vi är några tjejer som gärna vill bli fler.
 • Vi erbjuder en arbetsmiljö med gott kamratskap och vi har möjligheter till bra friskvård.
 • Vi arbetar i agila team i en kreativ och innovativ miljö där du får möjlighet att ut-vecklas och kan påverka.
 • Med hela utvecklingsprocessen från kravanalys och design till programmering och testning.


Vad arbetar vi med på IT-Service?

 • Vi arbetar både med nyutveckling i projekt och förvaltning.
 • Integration mellan systemen.
 • Vi har börjat utveckla i Azure med PaaS tjänster, C# och .Net. Men vi genomför även omfattande utveckling i Java och Spring.
 • DevOps och Docker.


Kompetens och erfarenhet

Nu söker vi dig som brinner för utveckling i Azure med kunskaper i C# och .Net. Du får gärna vara nyutexaminerad eller ha några års yrkeslivserfarenhet.

För befattningen krävs relevant examen på högskolenivå. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi vill komma i kontakt med dig som:

 • gillar att jobba med problemlösning i team.
 • vill delta i utvecklingen av våra metoder och arbetssätt för att skapa bra IT-stöd för studenter, lärare och forskare.
 • är intresserad av att hänga med i teknikutvecklingen.
 • tycker om att knyta kontakter och bygga relationer.


Omfattning

Vi söker en systemutvecklare för tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan eventuellt vara aktuellt.

Information

Du är välkommen att kontakta Lennart Isaksson, Chef utveckling ITS, telefon 0920-49 17 37 med e-post lennart.isaksson@ltu.se eller Lena Björk, Chef ITS, telefon 0920 - 49 15 02 med e-post lena.bjork@ltu.se.

Facklig företrädare:

SACO-S Daina Dagis, 0920-49 3880 daina.dagis@ltu.se
OFR-S Lars Frisk, 0920-49 1792 lars.frisk@ltu.se

Luleå tekniska universitet arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald som bidrar till en kreativ studie- och arbetsmiljö. Universitetets värdegrunder bygger på respekt, tillit, samar-bete, öppenhet och ansvar.

Ansökan

Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och kopior av verifierade examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Både ansökan och examensbevis ska vara skrivna på svenska eller engelska.

Referensnummer: LTU-3966-2017

Sista ansökningsdag: 2018-01-15.