Polismyndigheten

Systemutvecklare för utveckling av polisens underrättelsestöd

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 22 december 2017
Stängs
den 22 januari 2018
Ref:
Ref Nr: C17020/2017
Kategori
Systemutvecklare
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Ref Nr: C17020/2017. Sista ansökningsdag: Den 22 januari 2018

Beskrivning av arbetsplatsen
Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga. 

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång. 

Polisens it-avdelning har ca 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare. 

It-stödet hanterar bland annat polisanmälningar, utredningar, underrättelser, gränskontroll, efterlysningar, trafik, radio, informations- och ärendehantering, statistik, personal, loggning, behörighet och it säkerhet. Våra it-stöd har ett brett spann – från små enkla applikationer till stora komplexa system, från egenutvecklat till standardsystem, från gamla system till nya heta mobila appar.


Arbetsuppgifter
Som systemutvecklare inom polisens Underrättelsestöd kommer man att få vara med och ta fram svensk polis framtida underrättelsesystem. Det handlar om att skapa förutsättningar för polisen att förhindra brott och att bekämpa grov organiserad brottslighet. Information ska kunna vända och vridas på för att identifiera mönster, skapa hypoteser och det ska gå att analysera data ur olika perspektiv. Vi ska arbeta med modern teknik och bygga effektiva system som ger stor verksamhetsnytta och bidrar till ett tryggare samhälle. 

Du kommer att vara en del av ett agilt team som tar fram nästa generations it-stöd till polisens underrättelsetjänst. Vi är på väg ut ur startblocken för att skapa det it-stöd som ska ersätta dagens system och skapa nya horisonter. Det innebär bland annat att vi ska arbeta med nya tekniker som ska integreras på ett sätt som ger bästa effekt för att förhindra brott. 

Vi ser att du ligger i teknikens framkant, har ett driv att lära mer och kan omsätta tekniken till användbara lösningar för våra poliser. Utveckling av webbaserade och mobila applikationer sker på Java-, JBoss- och Red Hat-plattformar med databaser som MySQL och MS SQL Server. Våra webbaserade gränssnitt utvecklas med Angular4. Till detta vill vi koppla nya mönster och ny teknik, som t.ex. mikrotjänster, grafdatabaser, AI, BI och utveckling på IOS-plattformen kommer att ge stora nyttor för våra slutanvändare. Detta är tekniker som används i mer eller mindre omfattning inom polisen idag. Vi kommer att utöka vår samverkan med forskare på FOI inom området, allt för att ta vara på den forskning och utveckling som finns inom området. Vi arbetar med kontinuerliga förbättringar och effektiviseringar i vårt utvecklingsarbete där t.ex. CI/CD och Dockercontainrar kommer att vara en del av ditt arbete. 

Polisen erbjuder goda möjligheter till personlig utveckling och vi uppmuntrar alla våra medarbetare att ständigt lära sig mer inom områden de brinner för. Vi är övertygade om att vi levererar bästa verksamhetsnyttan genom att förstå den verksamhet vi ska leverera stöd till. Därför arbetar vi nära och integrerat med våra verksamhetskontakter, vi gör studiebesök och verksamhetspraktik i kärnverksamheten.


Kvalifikationer
Vi söker dig som: 
• har akademisk examen inom it 

• har minst 4 års erfarenhet som Systemutvecklare 
• är erfaren Javautvecklare med djup kunskap inom Java EE och JBoss 

• har erfarenhet av att arbeta agilt 
• behärskar svenska väl, både i tal och skrift 


Meriterande
Det är meriterande om du har: 
• Erfarenhet av en eller flera av följande tekniker - Docker Containers, grafdatabaser, AI 
• Erfarenhet avFrontend-utveckling med Angular4 

• Mobila lösningar på IOS 

Personliga egenskaper 
Vi söker dig som är en lagspelare med god analytisk förmåga och en drivkraft att utvecklas. Du har intresse att följa den tekniska utvecklingen och har erfarenhet att omsätta teknik till användbara lösningar. Du vill dela med av din kunskap till kollegor. För att du ska trivas hos oss så tror vi att du ska vara självgående och gilla att få saker gjorda. Du brinner för att skapaförutsättningar för polisen att förhindra brott. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.

Kontaktpersoner

Margona Åhman

Gruppchef, Tfn: 010-56 41 465

Facklig företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information
Anställningen är tills vidare och inleds med sex månaders provanställning. 
Arbetsplatsen ligger på Kungsholmen i Stockholm. 

Omfattning: Heltid 
Tillträde: Enligt överenskommelse 

Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter. 

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kommer att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 


Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. 

 

 

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare. 


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

 

 

Varmt välkommen med din ansökan! 

https://recruit.visma.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=46bcf1b6-6305-484a-bdef-e49817ccee0c

Sök jobbet

 

Ansökan sker via Polisens webbaserade rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb