Mjukvaruutvecklare till Alelion Energy Systems

Plats
Västra Götalands län, Göteborg
Annonserat
den 29 december 2017
Stängs
den 18 mars 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

På Alelion drivs vi av att utmana gällande normer, guida kunderna med hjälp av vår kunskap och möjliggöra övergången till ett mer hållbart företag. Allt med syftet att nå fram till en hållbarare energianvändning. Sedan juni 2016 är vi börsnoterade och står inför en mycket spännande framtid i den heta energibranschen. Vi är en grupp engagerade medarbetare som nu behöver bli fler. Vill du bli en av oss?

Om företaget

Alelion utvecklar och säljer miljövänliga Li-jonbatterier och batterilösningar med de ledande globala trucktillverkarna som kund. Lösningen som Alelion levererar är ett energisystem, med elektronik och mjukvara samt integration mot applikation. Företaget har redan en ledande position och går just nu från att vara ett entreprenörsdrivet företag till ett mer industriellt företag. Läs mer på: www.alelion.com

Alelion är idag lokaliserade i Mölndal men kommer troligen att flytta inom närmsta tiden.


Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en mjukvaruutvecklare till vårt moderna systemutvecklingsteam. Du kommer bli en viktig del av teamet då våra produkter sätts i många olika miljöer och det ställs stora krav på tillförlitlighet och säkerhet. Du kommer arbeta nära tekniken och tillsammans kommer vi att skapa en miljö där kunden alltid är närvarande. Genom att vara innovativa och använda vår produktkunskap, kompetens och erfarenhet kommer vi att skapa produkter som marknaden efterfrågar.

Som mjukvaruutvecklare kommer du ha följande arbetsuppgifter:

 • Underhålla befintlig mjukvara för våra etablerade produkter med etablerade verktyg.
 • Vidareutveckla produktmjukvara och etablera testmjukvara för kommande produkter.
 • Etablera ramverk för automatiserad software delivery toolchain för kommande produkter.
 • Versionshantering och ärendeuppföljning i SVN, Bitbucket och Jira.
 • Aktivt ta ansvar för mjukvaruarkitekturen genom samverkan med konstruktörer av elektronik, elektromekanik och batterisystem, men även produktsupport och produktion.
 • Påverka utformning av slutprodukten (elektronik, processorval) med avseende på mjukvarans behov.
 • Påverka val av verktyg och miljöer för mjukvarudesign.
 • Ansvara för mjukvarukvalitet och testtäckning.


Vem är du?

För att passa för tjänsten har du:

 • God erfarenhet av hårdvarunära programmering för inbyggda system i STOS-miljö
 • Erfarenhet av programmering i C och utformande av mjukvaruarkitekturer
 • Erfarenhet av versionshanteringssystem för källkod såsom SVN, Git eller motsvarande
 • Kunskaper i scriptspråk såsom Python, Perl eller motsvarande.
 • Felsökningserfarenhet (SW och elektronik) är meriterande.
 • B-körkort

Som person känner du dig bekväm med att ta initiativ och agerar med självförtroende. Vi letar efter någon som tycker om att delta i flera projekt samtidigt och har viljan att vara en del i kedjan för att skapa nya produkter som tar oss från diskussion via prototyp, förserie och produktion.

Vad kan Alelion erbjuda dig?

Här kommer du få chansen att utvecklas genom spännande projekt och arbete i ett mindre bolag med ett starkt varumärke och i en mycket het bransch. Du kommer att bli en uppskattad kollega och ingå i ett kompetent och engagerat team som värnar om trivsel och uppmuntrar lagarbete. Tillsammans förstärker vi vår goda kultur och värnar om våra värderingar passion, innovation och professionalism, vilka genomsyrar vårt dagliga arbete. På Alelion finns inga vassa armbågar, bara kompetens och strävan mot samma mål. Hos oss får du möjligheterna.

Hur söker jag tjänsten?

I denna rekrytering samarbetar Alelion med Experis. Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Johanna Bogren på telefon 073- 089 45 35 alternativt mail johanna.bogren@se.experis.com. Vi tar endast emot ansökningar via www.experis.se. Vi arbetar med löpande urval, så sök tjänsten så snart som möjligt, dock senast den 31 januari 2018.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb