Elektronikkonstruktör till Alelion Energy Systems

Plats
Västra Götalands län, Göteborg
Annonserat
den 29 december 2017
Stängs
den 18 mars 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

På Alelion drivs vi av att utmana gällande normer, guida kunderna med hjälp av vår kunskap och möjliggöra övergången till ett mer hållbart företag. Allt med syftet att nå fram till en hållbarare energianvändning. Sedan juni 2016 är vi börsnoterade och står inför en mycket spännande framtid i den heta energibranschen. Vi är en grupp engagerade medarbetare som nu behöver bli fler. Vill du bli en av oss?

 

Om företaget

Alelion utvecklar och säljer miljövänliga Li-jonbatterier och batterilösningar med de ledande globala trucktillverkarna som kund. Lösningen som Alelion levererar är ett energisystem, med elektronik och mjukvara samt integration mot applikation. Företaget har redan en ledande position och går just nu från att vara ett entreprenörsdrivet företag till ett mer industriellt företag. Läs mer på: www.alelion.com

Alelion är idag lokaliserade i Mölndal men kommer troligen att flytta inom närmsta tiden.


Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en elektronikkonstruktör för att hjälpa till i arbetet att ta fram vår nya plattform för våra batterisystem. Du kommer vara med i ett team som specificerar, utvecklar och verifierar alla våra elektriska konstruktioner. Beroende på din erfarenhet kommer du kunna axla olika uppgifter. Genom att vara innovativa och använda vår produktkunskap, kompetens och erfarenhet kommer vi att skapa produkter som marknaden efterfrågar. Till denna roll söker vi dig med förståelse för helheten.   

Som elektronikkonstruktör kommer du att ha följande arbetsuppgifter:

  • Delta i krav och specifikationsarbete samt vara med och diskutera lösningar på systemnivå med övriga konstruktörer.
  • Design och konstruktion av både digitala och analoga elektroniklösningar.
  • Test och verifiering av konstruktioner och systemlösningar. Konstruera och ta fram testutrustning.
  • Design och konstruktion av kablage för signaler och kraft.
  • Delta i integrationsarbete för att bygga upp och verifiera större system.
  • Design och konstruktion av kraftlösningar för att hantera höga strömmar eller spänningar i ett batterisystem.


Vi arbetar i Altium Designer för schema och layout. Dokumentationen sker i Windows Word och/eller Atlassian Confluence. Ärendehantering och planering sker i Atlassian JIRA.

Vem är du?

För att passa i tjänsten som elektronikkonstruktör har du:

  • Tidigare arbetat med liknande uppgifter och gillar att vara med under hela utvecklingsprocessen, från specificering till verifiering.
  • God erfarenhet av att kunna löda samt göra felsökning.
  • Gärna kunskap om batteriet och batterisystem, dock är detta inget krav
  • Gärna erfarenhet av ARM Cortex M3 eller liknande SoC-plattformar. En del av våra konstruktioner är säkerhetskritiska och designas efter ISO 13849.


Som person är du flexibel i ditt agerande och sätter höga normer för kvalitet och struktur. Här trivs du som är en driven och målmedveten person som uppskattar att vara en del av ett högpresterande team. 

Vad kan Alelion erbjuda dig?

Här kommer du få chansen att utvecklas genom spännande projekt och arbete i ett mindre bolag med ett starkt varumärke och i en mycket het bransch. Du kommer att bli en uppskattad kollega och ingå i ett kompetent och engagerat team som värnar om trivsel och uppmuntrar lagarbete. Tillsammans förstärker vi vår goda kultur och värnar om våra värderingar passion, innovation och professionalism, vilka genomsyrar vårt dagliga arbete. På Alelion finns inga vassa armbågar, bara kompetens och strävan mot samma mål. Hos oss får du möjligheterna.

Hur söker jag tjänsten?

I denna rekrytering samarbetar Alelion med Experis. Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Johanna Bogren på telefon 073- 089 45 35 alternativt mail johanna.bogren@se.experis.com. Vi tar endast emot ansökningar via www.experis.se. Vi arbetar med löpande urval, så sök tjänsten så snart som möjligt dock senast den 31 januari 2018.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb