Informations­arkitekt som vill bygga upp BI-verksamheten på Svenska kraftnät

Plats
Sundbyberg, Stockholm
Annonserat
den 2 januari 2018
Stängs
den 17 januari 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi på Svenska kraftnät bygger just nu upp vår BI-verksamhet och därför söker vi dig som har några års erfarenhet som BI-arkitekt/BI-utvecklare och känner dig redo för nya utmaningar. Du kommer att lära dig vår bransch på djupet när du hjälper till att ta fram BI-stöd för den operativa verksamheten. Upphandling av den tekniska plattformen är i slutfasen och du får möjlighet att påverka både implementering och den operativa styrningen.


Dina arbetsuppgifter

I vår nyinrättade roll som informationsarkitekt ingår bland annat att ansvara för att designa och utveckla lösningar inom BI som löser verksamhetens behov och ligger i linje med organisationens övergripande direktiv gällande arkitekturer och standarder. Du kommer också att arbeta med att ta fram nya produkter och tjänster utifrån verksamhetens behov samt arbeta med modellering. I rollen ingår att sprida kunskap och förståelse för vår BI-arkitektur och kommunicera IT-lösningar för hela verksamheten.

Din bakgrund

För att du ska passa för jobbet innebär det att du skall ha god kunskap om olika tekniska plattformar och informationsarkitektur inom BI-området. Du har bred kompetens av BI, i synnerhet av modellering samt erfarenhet och kunskap av att omvandla krav till lösning.

Du är van vid att leda och facilitera arbetet mellan IT och verksamhet för att ta fram de lösningar och modeller som krävs för att nå våra affärsmål. Du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Erfarenheter från arbete inom energibranschen är meriterande.

Dina personliga egenskaper

Du har en mycket god analytisk problemlösningsförmåga, och starkt engagemang som innebär att du tar initiativ och driver ditt arbete framåt. Eftersom du ofta arbetar tillsammans med andra i projekt är du samarbetsinriktad och en lagspelare med god kommunikationsförmåga. Ditt arbetssätt kännetecknas också av förmågan att kunna växla fokus mellan helhet och detaljer samt att du inser vikten av att dokumentera ditt arbete.

Vi erbjuder

Hos oss finns stora utvecklingsmöjligheter. Svenska kraftnät är en uppskattad arbetsgivare som erbjuder många förmåner inom friskvård och flexibla arbetstider som ger möjlighet till balans mellan arbete och familjeliv samt förskottssemester. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap ett krav.

Vill du veta mer, kontakta gärna enhetschef Tina Stödberg, 010-475 8292, alternativt Enterprise arkitekt Åke Svilling, 010-475 8685.  

Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Sofie Westerberg, 010-475 8615. Fackliga representanter är Maria Bergqvist, SACO, tel. 010-475 82 90 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 17 januari 2018.

Liknande jobb

Liknande jobb