Digital verksamhetsutvecklare samhällsbyggnad till Huddinge kommun

Rekryterare
Huddinge Kommun
Plats
Stockholms län, Stockholm, Huddinge
Annonserat
den 9 januari 2018
Stängs
den 18 mars 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare, oavsett om du är lärare, ingenjör eller socialsekreterare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

 

Enhetsbeskrivning

Samhällsbyggnadsavdelningen ligger inom kommunstyrelsens förvaltning. Samhällsbyggnadsavdelningen består idag av cirka 100 medarbetare. Avdelningen är indelad i 6 sektioner, strategiska-, plan-, mark- och exploaterings-, trafik- och landskaps-, gatuprojekt- samt näringslivssektionen. Samhällsbyggnadsavdelningen ska på kommunstyrelsens uppdrag skapa förutsättningar för goda livsmiljöer och ett växande näringsliv. Avdelningen ska planera, utveckla och bygga ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbart samhälle. Dagens och morgondagens boende och verksamma ska se Huddinge som det självklara valet!

Om arbetet

Huddinge kommun jobbar aktivt och strategiskt med att ta tillvara på digitaliseringens möjligheter och söker nu en verksamhetsutvecklare med fokus på digitalisering.

Som digital verksamhetsutvecklare och processledare är du placerad vid strategiska sektionen inom samhällsbyggnadsavdelningen. Din roll har ett brett ansvarsområde och du kommer arbeta med utvecklingsfrågor övergripande över såväl samhällsbyggnadsavdelningen som avdelningsövergripande inom kommunstyrelsens förvaltning och även ibland över förvaltningsgränserna.

Som verksamhetsutvecklare och processledare för digitala processer är du med och skapar en modern förvaltning i Huddinge, där du kommer att vara en viktig kugge med utmaningen att få chefer och medarbetare att tänka och agera digitalt inom samhällsbyggnadsavdelningen.

Rollen innebär bland annat att:

  • Stötta sektionscheferna som processledare och workshopledare
  • Ansvara för att förse ledningsgruppen inom samhällsbyggnadsavdelningen med strategiskt beslutstöd
  • Stötta ledningsgruppen i utveckling av de avdelningsgemensamma processerna
  • Projektleda förvaltnings- och avdelningsövergripande åtaganden
  • Processleda utvecklingsarbete som rör samhällsbyggnadsavdelningen övergripande, digitalisering, service och bemötande mm
  • Processleda utvecklingsarbete som går mellan avdelningar och förvaltningar
  • Hålla i arbetet med att ajourhålla och uppdatera gemensamma styrdokument
  • Ansvara för ajourhållning och utbildningar i Plexman, vår projekthandbok för exploateringsprojekt
  • Förvalta och utveckla vårt arbete med projektstyrningsverktyget Antura på SBA
  • Ansvara för omvärldsbevakning inom digital utveckling


Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett intresse och engagemang för digitaliseringens möjligheter i samhällsutvecklingen. Du har erfarenhet av att utveckla processer, digitalisering samt har erfarenhet inom området samhällsbyggnad. För att bidra i rollen behöver du ha god insikt inom kommunalt arbete. Du har en relevant högskoleutbildning, exempelvis inom systemvetenskap, ekonomi, samhällsplanering eller liknande. Då rollen är självständig behöver du ha erfarenhet av att självständigt forma och driva utvecklingsprojekt från start till mål. 

Vi ser att du har en väl utvecklad processledande förmåga, där du kan stötta och leda dina kollegor inom den digitala utvecklingen inom samhällsbyggnadsområdet. Du är god kommunikatör i såväl tal och skrift och kan anpassa ditt språk och dina presentationer efter syfte och målgrupp. Genom nyskapande och innovativa idéer bidrar du till samhällsbyggnadsavdelningens utveckling.

Som person är du kvalitetsmedveten och noggrann i ditt arbetssätt. Du är nyfiken, tar initiativ och har lätt för att lära dig nya saker. För att målmedvetet nå resultat ser du lösningar framför hinder, strukturerar upp ditt arbetssätt och driver dina projekt framåt. Då rollen innebär täta sociala kontakter  är det av stor vikt att du kan samarbeta med andra, bygga förtroende och skapa engagemang.

Förmåner

 

För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. https://www.huddinge.se/arbete-och-karriar/arbeta-i-huddinge-kommun/formaner/

 

Så ansöker du

Sista dag att ansöka är 28/1 2018.
Du söker tjänsten via Experis hemsida.

Kontakt

Ellen Engström, ansvarig rekryteringskonsult på Experis, 070 3904012.

Katarina Thomasson, ansvarig rekryteringskonsult på Experis, 070 2312805
Joakim Elgestad, facklig företrädare, SACO 08-53530253
Kerstin Hargin, facklig företrädare, Vision 08-53537486

Adress

Huddinge kommun
Kommunalvägen 28
14185 Huddinge

Filmer om Huddinge

Vill du veta mer om vår syn på ledarskap och medarbetarskap eller Huddinges historia? Titta gärna på våra filmer

 

Liknande jobb

Liknande jobb