Polismyndigheten

Trainee på Polisens IT - Teknikspecialist inom Säkerhetsinfrastruktur

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 januari 2018
Stängs
den 19 februari 2018
Ref:
C16919/2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.


Beskrivning av arbetsplatsen

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens it-avdelning har ca 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

It-stödet hanterar bland annat polisanmälningar, utredningar, underrättelser, gränskontroll, efterlysningar, trafik, radio, informations- och ärendehantering, statistik, personal, loggning, behörighet och it säkerhet. Våra it-stöd har ett brett spann – från små enkla applikationer till stora komplexa system, från egenutvecklat till standardsystem, från gamla system till nya heta mobila appar.

Arbetsuppgifter

Traineeprogrammet startar 3 september 2018 och pågår på heltid de första sex månaderna – därefter fortsätter din anställning inom it-avdelningen. Syftet är att erbjuda dig en bra introduktion och bred kunskap till polisverksamheten i allmänhet och till it-avdelningen i synnerhet och att stötta din fortsatta personliga utveckling och yrkesmässiga karriär inom Polisens IT.

Vi varvar praktik, studiebesök och utbildning både internt och externt. Det blir till exempel verksamhetspraktik i yttre tjänst, passkontroll/gränspolisen, besök hos polisregioner, polismyndighet utomlands, andra myndigheter samt en mycket bred insyn inom it-avdelningen.

Under traineeperioden skapar du värdefulla kontakter både inom och utanför Polisens it-avdelning, något som ger stor nytta efter traineeperiodens slut – inte minst utbytet med de andra i traineegruppen.

Du får möjlighet att komma i kontakt med många olika roller i din traineeroll som Teknikspecialist inom säkerhetsinfrastruktur.

Rollen Teknikspecialist inom säkerhetsinfrastruktur:

Du kommer att arbeta i en grupp där det förväntas hög säkerhetsmedvetenhet. I gruppens arbetsuppgifter ingår drift och utveckling av Polisens nätsäkerhetsinfrastruktur för att den kontinuerligt ska motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet, säkerhet samt för att denna ska förändras mot virtualiserade och automatiserade nätverksmiljöer.

Förutom daglig drift, kräver tjänsten ett aktivt deltagande i moderniserings- och utvecklingsinitiativ inom och i närliggande kompetensområden. Teamen arbetar i enlighet med agila metoder och både utvecklar och förvaltar sina system. Arbetet sker i nära samverkan med poliser och vi strävar efter att avståndet mellan våra team och verksamheten ska vara så kort som möjligt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • examen inom data/IT, från en minst tre år lång utbildning på universitet/högskola
  • examen ska vara klar senast 3 september 2018 och får vara högst två år gammal när du ansöker
  • svenskt medborgarskap
  • goda kunskaper i svenska
  • grundläggande kunskaper inom IT- och informationssäkerhet

Meriterande

Det är meriterande om du har:

  • god kunskap om infrastruktur och kommunikation; TCP/IP, IDS/IPS, Brandväggar, proxy samt VPN-lösningar
  • goda tekniska kunskaper inom nätverksprodukter

Personliga egenskaper

Vi söker lagspelare med god analytisk förmåga och har en drivkraft att utvecklas inom säkerhetsområdet. Då du till stor del kommer att arbeta nära dina kollegor ser vi att du har god samarbetsförmåga, kommunikationsförmåga samt att du vågar fråga när någonting känns oklart. Du föredrar att arbeta på ett strukturerat sätt och att arbeta resultatinriktat.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Åsa Månsson, IT-avdelningen, tfn; 010-5641684

student.it-avdelningen@polisen.se

Facklig företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn; 010-56 34 211 Sofia Ask, Polisförbundet, tfn: 010-5638710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn; 010-5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn; 073-2490422

Övrig information

Anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. Flextid tillämpas. Beredskap förekommer.

Arbetsplatsen ligger på Kungsholmen i Stockholm. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Som  medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet
Ansökan sker via Polisens webbaserade rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb