Polismyndigheten

Trainee på Polisens IT - Teknikspecialist

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 januari 2018
Stängs
den 19 februari 2018
Ref:
C16872/2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.


Beskrivning av arbetsplatsen

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens it-avdelning har ca 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

It-stödet hanterar bland annat polisanmälningar, utredningar, underrättelser, gränskontroll, efterlysningar, trafik, radio, informations- och ärendehantering, statistik, personal, loggning, behörighet och it säkerhet. Våra it-stöd har ett brett spann – från små enkla applikationer till stora komplexa system, från egenutvecklat till standardsystem, från gamla system till nya heta mobila appar.

Arbetsuppgifter

Traineeprogrammet startar 3 september 2018 och pågår på heltid de första sex månaderna – därefter fortsätter din anställning inom it-avdelningen. Syftet är att erbjuda dig en bra introduktion och bred kunskap till polisverksamheten i allmänhet och till it-avdelningen i synnerhet och att stötta din fortsatta personliga utveckling och yrkesmässiga karriär inom Polisens IT.

Vi varvar praktik, studiebesök och utbildning både internt och externt. Det blir till exempel verksamhetspraktik i yttre tjänst, passkontroll/gränspolisen, besök hos polisregioner, polismyndighet utomlands, andra myndigheter samt en mycket bred insyn inom it-avdelningen.

Under traineeperioden skapar du värdefulla kontakter både inom och utanför Polisens it-avdelning, något som ger stor nytta efter traineeperiodens slut – inte minst utbytet med de andra i traineegruppen.

Du får möjlighet att komma i kontakt med många olika roller i din traineeroll som Teknikspecialist.

Rollen Teknikspecialist:

Du kommer tillsammans med drivna och tekniskt kunniga kollegor inom Drift och infrastrukturenheten vara med och ta fram lösningar med modern teknik. Vi arbetar med infrastruktur och tekniska plattformar inom nätverk, lagring, operativsystem, databaser, telekommunikation och klientapplikationer.

Du arbetar i ett agilt självorganiserande team med stora möjligheter att påverka arbetssätt och din vardag. Istället för att arbeta med projekt levererar vi rätt sak i rätt tid och utökar hela tiden våra förmågor till continuous integration och continuous delivery.

Arbetet sker i nära samverkan med utvecklingsenheten och it-säkerhetsenheten. Vi strävar efter att avståndet mellan våra team och till polisiära verksamheten ska vara så kort som möjligt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • examen inom data/IT, från en minst tre år lång utbildning på universitet/högskola
  • examen ska vara klar senast 3 september 2018 och får vara högst två år gammal när du ansöker
  • svenskt medborgarskap
  • goda kunskaper i svenska

Meriterande

Det är meriterande om du har:

  • kunskap i nätverk
  • kunskap i operativsystem

Personliga egenskaper

Du drivs av något mer än att bara göra ett bra jobb och vill göra skillnad på riktigt genom att bidra till Polismyndighetens viktiga samhällsuppdrag. Vi söker lagspelare med god analytisk förmåga och som har en drivkraft att utvecklas.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Åsa Månsson, IT-avdelningen, tfn; 010-5641684

student.it-avdelningen@polisen.se

Facklig företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn; 010-56 34 211 Sofia Ask, Polisförbundet, tfn: 010-5638710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn; 010-5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn; 073-2490422

Övrig information

Anställningen är tills vidare och inleds med sex månaders provanställning. Flextid tillämpas. Beredskap kan förekomma.

Arbetsplatsen ligger på Kungsholmen i Stockholm. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet
Ansökan sker via Polisens webbaserade rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb