Polismyndigheten

Trainee på Polisens IT - Informationssäkerhetsspecialist

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 januari 2018
Stängs
den 19 februari 2018
Ref:
C16962/2017
Kategori
Krav, Nätverk, Säkerhet
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.


Beskrivning av arbetsplatsen

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens it-avdelning har ca 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Traineeprogrammet startar 3 september 2018 och pågår på heltid de första sex månaderna – därefter fortsätter din anställning inom it-avdelningen. Syftet är att erbjuda dig en bra introduktion och bred kunskap till polisverksamheten i allmänhet och till it-avdelningen i synnerhet och att stötta din fortsatta personliga utveckling och yrkesmässiga karriär inom Polisens IT.

Vi varvar praktik, studiebesök och utbildning både internt och externt. Det blir till exempel verksamhetspraktik i yttre tjänst, passkontroll/gränspolisen, besök hos polisregioner, polismyndighet utomlands, andra myndigheter samt en mycket bred insyn inom it-avdelningen.

Under traineeperioden skapar du värdefulla kontakter både inom och utanför Polisens it-avdelning, något som ger stor nytta efter traineeperiodens slut – inte minst utbytet med de andra i traineegruppen.

Du får möjlighet att komma i kontakt med många olika roller i din traineeroll som Informationssäkerhetsspecialist.

Rollen Informationssäkerhetsspecialist:

Som trainee inom informationssäkerhet kommer du finnas som stöd till olika produktgrupper inom IT-avdelningen för att gemensamt ta fram säkra lösningar. Ditt arbete kommer bland annat att bestå av att leda hot- och riskanalyser, genomföra informationsklassning och skyddsvärdesanalyser och att utifrån det ta fram relevanta säkerhetskrav. I många fall blir du även delaktig i implementationen av lösningarna.

Du kommer även att delta i arbetet med att utveckla Polismyndighetens ledningssystem för informationssäkerhet och förvalta policys, riktlinjer och instruktioner inom området. Ledningssystemet är nationellt och du kommer att få möjlighet att sprida regelverken genom utbildningar och kontakter med alla polisregioner.

Polismyndigheten har en stor organisation som arbetar med säkerhetsfrågor och vi har förmågor att förebygga, förhindra, upptäcka och agera på incidenter som endast ett fåtal organisationer i Sverige kan matcha. Du kommer med andra ord arbeta med de bästa inom området!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • examen inom data/IT, från en minst tre år lång utbildning på universitet/högskola med inriktning på säkerhet
  • examen ska vara klar senast 3 september 2018 och får vara högst två år gammal när du ansöker
  • svenskt medborgarskap
  • goda kunskaper i svenska
  • goda kunskaper inom informationssäkerhet och grundläggande kunskaper inom protokoll, designlösningar och nätverksarkitektur

Meriterande

Det är meriterande om du har:

  • kunskap om applikationssäkerhet; OWASP
  • kunskap om PKI och hantering av krypteringsnycklar/certifikat
  • arbetat utanför studierna med informationssäkerhetsfrågor

Personliga egenskaper

Vi söker lagspelare med god analytisk förmåga och har en drivkraft att utvecklas inom säkerhetsområdet. Då du till stor del kommer att arbeta nära dina kollegor ser vi att du har god samarbetsförmåga, kommunikationsförmåga samt att du vågar fråga när någonting känns oklart. Du föredrar att arbeta på ett strukturerat sätt och att arbeta resultatinriktat.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Åsa Månsson, It-avdelningen, tfn: 010-5641684.

student.it-avdelningen@polisen.se

Facklig företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn; 010-56 34 211 Sofia Ask, Polisförbundet, tfn: 010-5638710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn; 010-5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn; 073-2490422

Övrig information

Anställningen är tills vidare och inleds med sex månaders provanställning. Flextid tillämpas.

Arbetsplatsen ligger på Kungsholmen i Stockholm. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet
Ansökan sker via Polisens webbaserade rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb