Polismyndigheten

Trainee på Polisens IT - Systemutvecklare mobilitet

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 januari 2018
Stängs
den 19 februari 2018
Ref:
C16863/2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.


Beskrivning av arbetsplatsen

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens it-avdelning har ca 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Traineeprogrammet startar 3 september 2018 och pågår heltid de första 6 månaderna - därefter fortsätter din anställning inom it-avdelningen. Syftet är att erbjuda dig en bra introduktion och bred kunskap till polisverksamheten i allmänhet och till it-avdelningen i synnerhet.

Vi varvar praktik, studiebesök och utbildning både internt och externt. det blir till exempel verksamhetspraktik i yttre tjänst, passkontroll/gränspolisen, besök hos polisregioner, polismyndighet utomlands, andra myndigheter samt en mycket bred insyn inom it-avdelningen.

Under traineeperioden skapar du värdefulla kontakter både inom och utanför Polisens it-avdelningen, något som ger stor nytta efter traineeperiodens slut - inte minst utbytet med de andra i traineegruppen.

Du får möjlighet att komma i kontakt med många olika i din traineeroll som Systemutvecklare mobilitet.

Rollen Systemutvecklare mobilitet:

Du kommer tillsammans med drivna och tekniskt kunniga kollegor inom Utveckling och förvaltningsenheten vara med och ta fram lösningar med modern teknik. Utveckling sker för iOS-enheter, där apparna stödjer poliser i yttre tjänst.

Du arbetar i ett agilt självorganiserande team med stora möjligheter att påverka arbetssätt och din vardag. Istället för att arbeta med projekt levererar vi rätt sak i rätt tid utifrån polisernas behov. Vi jobbar mycket med automatisering och innovation och våra lösningar håller så klart en väldigt hög säkerhetsnivå.

Teamen arbetar i enlighet med agila metoder och både utvecklar och förvaltar sina system. Arbetet sker i nära samverkan med poliser och vi strävar efter att avståndet mellan våra team och verksamheten ska vara så kort som möjligt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • examen inom data/IT, från en minst tre lång utbildning på universitet/högskola
  • examen ska vara klar senast 3 september 2018 och får vara högst två år gammal när du ansöker
  • svenskt medborgarskap
  • goda kunskaper i svenska
  • goda kunskaper i HTML
  • goda kunskaper i CSS3
  • goda kunskaper i JavaScript

Meriterande

Det är meriterande om du har:

  • kunskap av TypeScript
  • kunskap av Node.js eller utveckling i annan back-end miljö
  • kunskap av Angular4 eller React

Personliga egenskaper
Vi söker lagspelare med god analytisk förmåga, och en drivkraft att utvecklas. Som individ tar du gärna egna initiativ och har en god förmåga att samarbeta och lyfta blicken för att se till att det vi gör blir bra för Polisen som helhet.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Åsa Månsson, IT-avdelningen, tfn; 010-5641684

student.it-avdelningen@polisen.se

Facklig företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn; 010-56 34 211 Sofia Ask, Polisförbundet, tfn: 010-5638710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn; 010-5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn; 073-2490422.

Övrig information

Anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. Flextid tillämpas. Arbetsplatsen ligger på Kungsholmen i Stockholm.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.
Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet
Ansökan sker via Polisens webbaserade rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb