Polismyndigheten

IT - Forensiker söks till region Stockholm

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 januari 2018
Stängs
den 4 februari 2018
Ref:
C16945/2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Beskrivning av arbetsplatsen

Polismyndigheten, region Stockholm har ca 7000 anställda. Regionen består av fyra polisområden City, Syd, Nord och Gotland, regionala enheter samt ett regionkansli som lyder direkt under regionpolischefen.

IT-forensiska sektionen ansvarar för tekniska undersökningar inom polisregion Stockholm.

Vid behov stöttar sektionen även andra polisregioner. Den regionala utredningsenheten ansvarar tillsammans med polisområdena för regionens utredningsverksamhet. Vid den regionala utredningsenheten utreds bl.a. miljö- och arbetsmiljöbrott, vissa IT-brott, bedrägeriärenden samt grov organiserad brottslighet som är gränsöverskridande. Vid den regionala utredningsenheten organiseras delgivningssektionen, regionens brottsamordningsfunktion, aktionsgrupper samt brottsoffer- och personsäkerhetsarbete, regional spaningsverksamhet, forensisk verksamhet och teknikspaning.

Utredningsenheten har en stödjande funktion gentemot polisområdena och de regionala enheterna och har som sitt huvudsakliga uppdrag att bekämpa den grova och organiserade samt systemhotande brottsligheten. Vid IT-forensiska sektionen utförs bevissäkring av beslagtagna datorer, mobiltelefoner, navigationsutrustning och olika former av övervakningssystem.

IT-forensiska sektionen har verksamhet på flera platser i regionen inklusive Gotland. Denna rekrytering gäller inte för placering på Gotland.

Arbetsuppgifter

 • Analys av IT-media i samband med förundersökning
 • Husrannsakan i IT-miljö i förekommande fall
 • Medverka vid teknik- och metodutveckling
 • Samverka med myndigheter och organisationer nationellt

Kvalifikationer

 • Grundläggande utbildning inom IT-säkerhet/IT-forensik, eller motsvarande kunskap
 • Mycket goda IT-kunskaper
 • Erfarenhet av IT-forensiska verktyg
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande

 • Erfarenhet av IT-forensiskt arbete
 • Vana att föreläsa och utbilda inom området
 • Erfarenheter av ”Live Forensics”
 • Kunskap om programmering. (Java, C#, Python etc.)
 • Erfarenhet av operativsystemen Unix, Linux och OS X
 • Kunskaper om analys av skadlig kod
 • Kunskaper om kryptering
 • Kunskaper i annat språk än svenska och engelska
 • Extraktion av mobila enheter

 
Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har hög integritet och ett professionellt förhållningssätt. Dessutom krävs god förmåga att arbeta i grupp med stort enskilt ansvarstagande mot gruppens gemensamma mål, men du ska också kunna arbeta självständigt. Du har god social kompetens och bra kontakt- och samarbetsförmåga inom och utom polisen. Du är flexibel, strukturerad, noggrann och har ordningssinne.

Kontaktpersoner

- Robert Lorentzson: Gruppchef, Tel: 010-56 354 85
- Kent Drougge: Sektionschef, Tel: 010-56 354 79

Facklig företrädare

Polisförbundet, Saco-s, ST och SEKO nås via polisens växel - Tel: 1414

Övrig information

Anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. Veckoplanerad arbetstid tillämpas. Arbetsplatsen ligger på Kungsholmen i Stockholm. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten. För tjänsten krävs körkort för personbil.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.
Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Du får möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara.

Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

I samband med intervju kommer du få genomföra ett arbetsprov

Ansökan

Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsul Natalie Zarsazi: natalie.zarsazi@polisen.se

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet
Ansökan sker via Polisens webbaserade rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb