Polismyndigheten

Är du erfaren teknikspecialist och letar efter ett nytt spännande jobb?

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 januari 2018
Stängs
den 5 februari 2018
Ref:
A015.329/2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Polismyndigheten Stockholm söker 2 erfarna teknikspecialister med inriktning på ledningsstödssystem till it-avdelningen.

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens it-avdelning har ca 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare

Din nya arbetsplats

Sektionen Operativa verksamhetssystem ansvarar för de it-system som stödjer den operativa polisiära verksamheten, t.ex. trafiksäkerhet, ledningscentraler, radio och ingripande. Vi arbetar medarbetardrivet, i nära samverkan med vår operativa verksamhet. Vi är organiserade i team och bedriver alla uppdrag och projekt i linjen, vilket innebär att du arbetar med både utveckling och förvaltning dagligdags.

Arbetsuppgifter

Som teknikspecialist har du ett omväxlande arbete med stor variation i dina arbetsuppgifter. Som exempel på arbetsuppgifter kan nämnas:

 • dagliga kontakter med den polisiära verksamheten
 • kontakt med interna och externa leverantörer
 • utarbeta krav, testa och bistå vid test med expertkunskap
 • vidareutveckling av inköpta system från externa leverantörer samt underhåll av system och miljöer
 • felsökning och felrättning, konfiguration av system/program på klient och server

Kvalifikationer

Vi ser att du har följande kunskaper och erfarenheter:

 • har minst fem års erfarenhet av teknisk systemförvaltning, IT-utvecklingsprojekt och integration av komplexa miljöer
 • erfarenhet av databasutveckling inom Linux
 • god förståelse för säkerhetslösningar och ett säkerhetsmedvetet förhållningssätt
 • god förmåga i tal och skrift på både svenska och engelska
 • erfarenhet av nätverks- och kommunikationslösningar
 • erfarenhet av administration av Windows server och klient

Meriterande

 • akademisk examen inom IT-området
 • kunskap om standardsystem som t ex lednings- och kommunikationssystem
 • erfarenhet av linux/unix på server och klient
 • erfarenhet av programmering och scripting
 • erfarenhet av agilt arbetssätt

Personliga egenskaper

Uppdraget kräver en person som är självgående, analytisk och noggrann. Du bör kunna identifiera behov och aktivt söka lösningar på komplexa problem. Du bör också vara pedagogisk och tydlig samt ha god förmåga att arbeta både enskilt och i grupp. Vidare krävs ett kreativt och flexibelt arbetssätt, god helhetssyn och god förmåga att kommunicera med olika intressenter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Mer om anställningen

Anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. Arbetsplatsen är placerad på Kungsholmen i Stockholm. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och bidrar till att skapa förtroende för polisen.

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta chef Jonas Holmberg på tfn: 070-369 15 84.

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn: 010-56 34211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn: 010-56 38710; Johan Gertz Fackförbundet ST, tfn: 010 5677092; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn: 073-249 04 22. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 5e februari 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Du skickar in din ansökan till jobb.na@polisen.se och ange annonsens diarienummer A015.329/2018

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut eller har frågor om ansökningsförfarandet ta kontakt med HR-support på hr-support@polisen.se och ange annonsens referensnummer.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Liknande jobb

Liknande jobb