Förvaltningsansvarig för några av Riksbankens viktigaste verksamhetssystem

Rekryterare
Riksbanken
Plats
Stockholm
Annonserat
den 11 januari 2018
Stängs
den 24 januari 2018
Ref:
2018-00033
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Riksbankens mål är att IT ska vara en strategisk partner till verksamheten och vi har höga ambitioner att ligga i framkant med vårt IT-stöd. Vi söker dig som har  bred teknisk IT-kompetens och som vill ansvara för förvaltning och vidareutveckling av några av Riksbankens mest verksamhetskritiska system i nära samarbete med verksamhet och leverantörer. 

 

SOM FÖRVALTNINGSANSVARIG driver du förvaltnings- och vidareutvecklingsarbetet för några av Riksbankens verksamhetskritiska IT-system. I denna roll har du mycket god kunskap om IT-säkerhet, systemarkitektur och beroenden till andra system för att kunna beställa förändringsarbeten hos system- och driftsleverantörer, följa upp leveranser samt driva och delta i projekt/aktiviteter. Arbetet sker i mycket nära samverkan med verksamheten samt med system- och driftleverantörer.

Riksbanken har en relativt liten IT-organisation där de flesta har mer än en roll. Det kan därför bli aktuellt att även ta roll som t.ex. teknisk projektledare, ITIL-processansvarig, förvaltningsledare IT, produktansvarig.

Du ingår i en grupp om ca 13 medarbetare och rapporterar till chefen för Enheten för verksamhetsnära IT. I gruppen finns olika kompetenser och roller såsom verksamhetsarkitekt, förvaltningsledare IT, systemansvariga, processansvariga och projektledare.

Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras.

VI SÖKER DIG som har universitets- eller högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper du fått genom arbete. Du ska ha flera års arbetslivserfarenhet av rollen som förvaltningsansvarig/systemansvarig för verksamhetskritiska IT-system med höga krav på tillgänglighet och  IT-säkerhet. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av teknisk projektledning samt av förvaltningsstyrning enligt pm3. Även erfarenheter som systemarkitekt, konstruktionsledare och arbete med systemutveckling samt databasdesign är meriterande. Det är också önskvärt att du har arbetat i en organisation där säkerhetsfrågor är i fokus och där delar av IT-verksamheten är outsourcad. 

Det är också meriterande om du även har erfarenhet av flera av följande områden:

  • Oracle Database Server, MS SQL Server
  • SQL-programmering
  • Windows- och Unix serverarkitektur
  • Operativt IT-säkerhetsarbete
  • AD och behörighetshantering
  • systemutveckling i Microsoftmiljö
  • processorienterat arbete enligt ITIL 


SOM PERSON är du serviceinriktad, flexibel, drivande och initiativtagande. Du är också strukturerad, bra på att analysera och kommunicera och tycker om att samarbeta. Du uttrycker dig även väl i tal och skrift på svenska och engelska. 

VI ERBJUDER utmanande arbetsuppgifter i en händelserik miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus. Här får du kunniga och engagerade kollegor och mycket stor möjlighet till kompetensutveckling.

VI VILL HA DIN ANSÖKAN inklusive CV senast den 24 januari 2018. Om du har frågor är du välkommen att ringa Elisabeth Karlsson på 08-787 06 37. Du söker tjänsten genom att klicka på Ansök.

Vi har valt annonseringskanaler och undanber oss försäljare av rekryteringstjänster och annonser.


Riksbankens IT-verksamhet består av två IT-enheter med sammanlagt ca 25 medarbetare som leds av varsin enhetschef. Riksbanken har sedan 2013 outsourcat drift och Servicedesk till Evry. Riksbanken köper också i övrigt många tjänster och standardprodukter, både vad gäller IT och annat. Riksbanken arbetar processorienterat enligt ITIL och har infört modellen pm3 för förvaltningsstyrning. IT-miljön innehåller flera samhällsviktiga system.

Liknande jobb

Liknande jobb