Erfaren IT-lösningsarkitekt inom analysområdet

Rekryterare
Riksbanken
Plats
Stockholm
Annonserat
den 11 januari 2018
Stängs
den 24 januari 2018
Ref:
2018-00032
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Riksbankens mål är att IT ska vara en strategisk partner till verksamheten och vi har höga ambitioner att ligga i framkant i vårt IT-stöd. Analysområdet är ett prioriterat område där flera spännande projekt kommer att starta framöver.

 

SOM LÖSNINGSARKITEKT ansvarar du för att översätta verksamhetens krav och behov till lösningsförslag för IT-stöd. Du är ett stöd i verksamhetsutveckling och förändringsarbete. I arbetet ingår bl.a. kravställning, design av lösningsförslag, beställa och driva arbetet med att ta fram nya/förändrade IT-lösningar. Informations- och IT-säkerhet är mycket viktigt inom Riksbanken och du bör därför ha arbetat som lösningsarkitekt i en organisation där IT-säkerhetsfrågor är i fokus.

Riksbanken har en relativt liten IT-organisation där de flesta har mer än en roll. Du kommer därför att i kombination med lösningsarkitektrollen även ta en roll som förvaltningsansvarig för några av Riksbankens kritiska verksamhetssystem. I denna roll har du god kunskap om systemarkitektur, IT-säkerhet, informationssäkerhet och beroenden till andra system för att kunna designa lösningar och driva projekt/aktiviteter inom området. Arbetet sker i nära samarbete med verksamheten och system- och driftleverantörer.

Du ingår i en enhet där det finns olika kompetenser och roller såsom arkitekter, förvaltningsledare, systemansvariga, processansvariga.

Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras.

VI SÖKER DIG som har universitets- eller högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper du fått genom arbete. Du har flera års arbetslivserfarenhet i rollen som lösningsarkitekt och det är meriterande med erfarenhet av BI, data warehouse och analysverktyg. Du är även väl insatt i och har erfarenhet av informations- och IT-säkerhetsarbete. Det är meriterande om du även har ett par års erfarenhet av teknisk projektledning och förvaltningsansvar samt tidigare arbetat med systemutveckling och databasdesign. 

Det är meriterande om du även har erfarenhet av flera av följande produkter/områden:

  • BI-verktyg t.ex. SAS
  • Big data
  • Oracle Database Server, MS SQL Server
  • Windows serverarkitektur
  • Förvaltning enligt pm3
  • Processorienterat arbete enligt ITIL 


SOM PERSON är du serviceinriktad, flexibel, drivande och initiativtagande. Du är också strukturerad, bra på att analysera och kommunicera och tycker om att samarbeta. Du uttrycker dig även väl i tal och skrift på svenska och engelska. 

VI ERBJUDER utmanande arbetsuppgifter i en händelserik miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus. Här får du kunniga och engagerade kollegor och mycket stor möjlighet till kompetensutveckling. 

VI VILL HA DIN ANSÖKAN inklusive relevanta betyg senast den 24 januari 2018. Om du har frågor är du välkommen att ringa Ulrika Pilestål på 08-787 03 20. Du söker tjänsten genom att klicka på Ansök.

Vi har valt annonseringskanaler och undanber oss försäljare av rekryteringstjänster och annonser.

 

Riksbankens IT-verksamhet består av två IT-enheter med sammanlagt ca 25 medarbetare som leds av varsin enhetschef. Riksbanken har under 2013 outsourcat drift och Servicedesk till Evry. Riksbanken köper också i övrigt många tjänster och standardprodukter, både vad gäller IT och annat. Riksbanken arbetar processorienterat enligt ITIL och IT-miljön innehåller flera samhällsviktiga system.

 

Liknande jobb

Liknande jobb