Funktionsförvaltare till IT-enheten

Rekryterare
Sida
Plats
Stockholm
Annonserat
den 12 januari 2018
Stängs
den 2 februari 2018
Ref:
64/17
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Har du arbetat med förvaltning eller utveckling av applikationer tidigare? Vill du stödja, vara delaktig och arbeta i en organisation som verkar för att minska fattigdomen i världen? Brinner du för utmaningen att leverera it-lösningar i en komplex organisation som kräver stort engagemang, en hel del problemlösning och samarbete med andra? Då är detta tjänsten för dig!

Som funktionsförvaltare ingår du i Sidas it-enhet. Enheten ingår tillsammans med tre andra enheter i avdelningen för Ledningsstöd. Avdelningen stödjer ledningen med myndighetens styrnings- och ledningsfrågor. Detta omfattar myndighetsgemensam strategi, verksamhetsplanering och verksamhetsuppföljning, finansiell styrning, samt prioritering av utvecklingsinitiativ och systemutveckling.

I rollen som funktionsförvaltare ansvarar du för ett eller flera förvaltningsobjekt för vilka du använder dig av externa it-leverantörer för att leverera lösningar till verksamheten. Du ansvarar för att identifiera resursbehov, budgetera, hantera avtal och föra dialogen med de externa it-leverantörerna. Du leder resurser och arbete för att realisera förvaltningsplanen. Du kommer också att följa ditt ämnesområdes utveckling genom omvärldsbevakning. Du arbetar nära verksamhetens representanter. 

Detta är en givande tjänst för dig som motiveras av att arbeta i gränslandet mellan it och verksamhet och du blir en av tolv medarbetare på it-enheten.

Information om Sidas verksamhetsidé hittar du här.


Arbetsuppgifter

 • Du kommer att arbeta med att översätta verksamhetens behov till it-lösningar från krav till test och driftsättning.
 • Tillsammans med verksamheten driver och genomför du förvaltningsobjektens förvaltningsplaner.
 • Du ansvarar för att identifiera resursbehov, budgetera, hantera avtal och föra dialogen med de externa it-leverantörerna.
 • Du följer ditt ämnesområdes utveckling genom omvärldsbevakning.
 • Du leder uppdrag och projekt primärt inom det egna förvaltningsområdet men också inom övriga områden på it-enheten.
 • Utöver funktionsförvaltning förekommer även arbetsuppgifter som t ex att ingå i projekt som projektresurs, rådgivning och delta i arkitekturråd.
 • Du tar fram och kvalitetssäkrar förvaltningsdokumentation så som förvaltningsplan, budget, systemdokumentation etc.
 • Du följer/medverkar i ITIL-processer (t ex incident- och changeprocessen)
 • Du ansvarar för upphandlingar inom ditt förvaltningsområde


Kvalifikationskrav

Förutom nedanstående kvalifikationskrav hänvisas till Sidas personalpolicywww.sida.se.

Utbildning

 • Relevant akademisk utbildning inriktad mot systemvetenskap eller annan motsvarande kompetens inhämtad genom arbetslivserfarenhet.

Språk

 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Kompetens och arbetslivserfarenhet

 • Minst 2 års dokumenterad praktisk erfarenhet av arbete inom it-området.
 • Du har haft rollen som projektledare, förvaltningsledare eller teamlead tidigare, vilket betyder att du har minst 1 års erfarenhet av att planera, leda och fördela arbete.
 • Du förstår grundläggande principer i hur man lägger upp en ekonomisk budget för ett projekt eller förvaltning och hur denna följs upp.
 • Du är en problemlösare som är duktig på att ta till dig och tillämpa nya kunskaper, är serviceinriktad och ansvarstagande. Du har ett proaktivt förhållningssätt och identifierar själv vad som behöver göras för att förbättra och få saker att hända inom uppdraget.Du har kompetens för att stödja verksamheten med relevanta it-stöd bland annat genom att leda arbete tillsammans med andra och skapa strukturer där sådana saknas,
 • Som person är du kommunikativ varför du kan anpassa din kommunikation till olika beställare, leverantörer och samarbetspartners. Detta innebär även att du är pedagogisk och har tålamod samt motiveras av att arbeta med att göra it begripligt för verksamheten.
 • Du har erfarenhet av exempelvis standardprocesser som ITIL och modeller som PPS och PM3, eller agila metoder.

Meriter

 • Erfarenhet av krav- och testarbete.
 • Arbetat med flera olika systemlösningar såsom t ex ekonomi- projektlednings- eller kvalitetssäkringssystem.
 • Erfarenhet av agilt teambaserat arbete.
 • Erfarenhet av att arbeta som konsult inom olika arbetsområden inom itErfarenhet av att arbeta i en beställarorganisation.
 • Certifiering av metoder som PM3 förvaltningsmodell eller PPS projektstyrningsmodell.
 • Erfarenhet av upphandling och/eller avrop av it-funktioner.

Anställningsvillkor

Befattningen avser en tillsvidareanställning med tillträde snarast. Provanställning tillämpas. Lön efter överenskommelse.

Övrigt

Befattningen är säkerhetsklassad varför du måste vara svensk medborgare och också lämna samtycke till registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen ifall du blir erbjuden befattningen.

Information

Vid kontakt vänligen ange ref.nr 164/17.

Ytterligare upplysningar om befattningens innehåll lämnas av Beata Thorstensson, 08-698 40 26 eller Jenni Wigholm, 08-698 50 86.

För övriga upplysningar om förmåner och anställningsvillkor, se under Lediga jobb/Förmåner och villkorwww.sida.se.

Annonsförsäljare undanbedes vänligt men bestämt.

Fackliga företrädare vid Sida är Saco Sida (kontaktperson: Åsa Fredriksson, tfn 08-698 57 90) och ST inom Sida (kontaktperson: Karin Afli, tfn 08-698 40 28).

I Sidas rekryteringsprocess används urvalsfrågor som ett verktyg för att göra ett första urval. Var därför noga med dina svar så att de speglar din kompetens och erfarenhet på ett korrekt sätt.

Sista ansökningsdag är den 2 februari 2017.

Sida välkomnar alla sökande.

Liknande jobb

Liknande jobb