API Tech Lead till SEB i Stockholm

Rekryterare
SEB
Plats
Stockholms län, Stockholm
Lön
Fast lön
Annonserat
den 21 februari 2018
Stängs
den 8 mars 2018
Ref:
192F1777-6445-4997-BE42-F41684326613
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Här väntar en strategisk och teknisk utmaning inom APIer på SEB i Stockholm.

Som API Tech lead är du med och bidrar till en tydlig vision - möten i världsklass. Som expert inom API-området väntar en både operativt och strategiskt arbete inom API Governance mot bankens nuvarande och kommande digitala kanaler.

Om jobbet

Du kommer framför allt att jobba med ett brett spektrum inom API-området där du som API Tech Lead är en intern teknisk expert inom APIer. Du kan vänta dig en mångfacetterad roll där du operativt stöttar utvecklingsteamen kring utveckling av förstklassiga APIer och säkerställer kvalitet i linje med övergripande arkitektur. Du, tillsammans med API Governance-teamet ansvarar för vidareutveckling SEBs API-plattform, API-portal, verktyg och riktlinjer i ett nära samarbete med teamet och andra intressenter.

Här tillhör du ett specialistteam om tre personer inom API Governance som är en del i IT Solutions Delivery (ISD) och Digitala kanaler som jobbar mot alla bankens affärsområden. Teamet präglas av ett tekniskt driv och en strävan efter att ständigt förbättra med en öppen och konsultativ approach.

Vem är du?

För att lyckas i din roll hos oss behöver du vara en person som är bekväm med att ta nya initiativ. Du gillar att dela med dig av dina erfarenheter och hjälpa andra i att nå deras mål och bör vara prestigelös i utmaningen att utbilda kollegor inom alla aspekter inom API Governance, utveckling och användning. Vi förväntar oss att du har en positiv inställning till kontinuerliga förbättringar och förändring. Din tekniska kunskap värderas högt och för att axla utmaningen har du tidigare erfarenhet inom http-modellen, webbutveckling med JSON, Java och C#. Vi tror att du har någon högre relevant utbildning.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av förvaltningsprocesser av APIer. Det är meriterande om du har erfarenhet av Drupal som driver API-utvecklingsportalen. Då all dokumentation och många kontakter sker på engelska talar och skriver du engelska flytande.

Läs mer om hur det är att arbeta på SEB

 www.sebgroup.com/career

 

 

Välkommen med din ansökan

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med TNG IT Digital som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via email, vänligen sök via vårt ansökningsformulär. Du kan endast bifoga ditt CV, så skicka inget personligt brev då vi inte läser dem. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

SEB är en ledande nordisk finansiell koncern. Vi tror starkt på att entreprenöriellt tänkande och innovativa företag behövs för att skapa en bättre värld, och med ett långsiktigt perspektiv stöttar vi våra kunder i både med- och motgång. I Sverige och i de baltiska länderna erbjuder vi ett brett utbud av finansiella tjänster och rådgivning. I Danmark, Finland, Norge och Tyskland är vi inriktade på företagsaffären och investment banking utifrån ett fullservicekoncept till företag och institutioner. Vi finns representerade i ett 20-tal länder runt om i världen med cirka 15 500 anställda.

Liknande jobb

Liknande jobb