Strategisk Configuration Manager

Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 25 januari 2018
Stängs
den 14 februari 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Strategisk Configuration Manager med helhetsperspektiv

Har du erfarenhet av att arbeta som configuration manager och har förmågan att inspirera och motivera? Vill du vara med och påverka Pensionsmyndighetens CM-funktion och ta ett strategiskt ansvar där du tillsammans med vår IT-avdelning förbättrar, effektiviserar och utvecklar? Läs då vidare!

I vår ambition att leverera ännu större nytta till våra användare, handläggare och medborgare pågår ett förändringsarbete inom hela Pensionsmyndigheten. Vår IT-avdelning som består av 270 medarbetare har en viktig roll i detta, bland annat ställer vi om från stora kvartalsvisa releaser till ett mer kontinuerligt releaseförfarande. Vi ser agila arbetssätt som ett naturligt val i förändringsarbetet vilket ställer allt högre krav på effektiv konfigurationsledning. 

När det kommer till ny teknik och utveckling är Pensionsmyndigheten en myndighet som ligger i absolut framkant. Vår IT-avdelning har en framskjuten plats inom myndigheten och vi jobbar ofta med den senaste tekniken. Vårt mål är att vara Sveriges bästa IT- avdelning, senast år 2020.

Organisatoriskt skulle du tillhöra gruppen IT-arkitektur och processer där våra IT-arkitekter, processutvecklare, CM-funktionen samt ansvaret för myndighetens agila systemutvecklingsmetod finns.

Arbetsbeskrivning

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att ta fram en strategi för Configuration Management och att ta fram en plan för att nå de mål vi sätter upp och därefter exekvera den. Syftet med detta är att säkerställa att vi har en väl fungerande konfigurationsledning som kan möta de ständigt växande kraven vad gäller snabbare leveranser av kundnytta, ökad modularitet och effektivare verktygsstöd. Rollen innebär även nära samarbete med övriga i organisationen som arbetar med CM-frågor, både vad gäller programvara, dokumentation och infrastruktur.

Som Configuration Manager har du ett övergripande ansvar för att helheten fungerar när det gäller konfigurationsledningsfrågor. Som strategisk CM bidrar du med ditt kunnande till organisationens kompetensutveckling, framför allt genom att dela med dig av din erfarenhet och driva CM-relaterade frågor. Du är inte främmande för att i vissa sammanhang själv bidra rent konkret/operativt. Du kommer även att verka som stöd för hela organisationen genom att ansvara för att driva och utveckla arbetssätt och metoder.

Vi söker dig som brinner för att skapa ordning och reda och tycker det är en självklarhet att ständigt förbättra och effektivisera. Du har förståelse för och erfarenhet av vad som krävs under hela systemets livscykel. 

Du kommer att komma till en prestigelös arbetsplats där vi arbetar kontinuerligt med kompetensutveckling som bedrivs i form av det man lär sig i sitt arbete, externa och interna kurser/föreläsningar samt egna studier. Vi tycker att det är viktigt att alla trivs och mår bra på jobbet och har därför många förmåner som underlättar en bra balans mellan arbete och fritid.

Utbildning och erfarenhet

Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning, till exempel som systemvetare eller civilingenjör. Du ska ha vana att driva internt förbättringsarbete och ha erfarenhet av process- och metodarbete.
Vi ser också att du har minst 5 års erfarenhet av CM och har erfarenhet av olika systemutvecklingsmetoder, både agila och traditionella. 
Det är meriterande om du har arbetat som systemutvecklare under några år.

Egenskaper

För att trivas hos oss är det viktigt att du har god kommunikativ förmåga och är pragmatiskt lagd. Du har ett strategiskt arbetssätt och du har en förmåga att snabbt växla mellan detaljer och helhetsperspektiv. Vi söker dig som är ansvarstagande med ett stort intresse för utvecklings- och förbättringsarbete. Det här är en roll där vi ser att du som CM ständigt eftersträvar effektivitet i processens alla delar.

Du behöver vara beredd att prova dig fram och vi söker därför dig med en förmåga att känna av situation och anpassa ditt stöd därefter. Därför ser vi att du är målinriktad med ett flexibelt förhållningssätt och har en god samarbetsförmåga.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper. 

Övrigt

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) kommer att genomföras innan anställning.

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut drygt 300 miljarder kronor till 2,1 miljoner pensionärer, genomför drygt 800 000 fondbyten och skickar ut 7,2 miljoner orange kuvert. Vi är omkring 1 100 medarbetare på 8 orter. 

Vi gör pensioner enklare - för att alla ska kunna leva i nuet.

För mer information

För mer information om tjänsten kontakta gruppchef Maria Jönsson, tel. 072-210 24 60

Fackliga representanter;
Won-Kyung Chung, Saco, tel. 010-454 21 41
Rikard Kinderås ST, tel. 010-454 25 10

Välkommen med din ansökan!

Ange diarienummer PSL 2018-16 i din ansökan.

Vi har i denna rekrytering tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas, varför vi undanber oss alla samtal från säljare.

Sista ansökningsdag

2018-02-14

Liknande jobb

Liknande jobb