Informationssäkerhetsansvarig

Plats
Jönköping (Län)
Annonserat
den 29 januari 2018
Stängs
den 1 mars 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du en utvecklingsorienterad person med goda kunskaper inom informationssäkerhet? Vill du driva informationssäkerhetsarbete i en spännande bransch i stark utveckling? Då kan du vara den person vi söker till tjänsten som informationssäkerhetsansvarig hos Jönköping Energi.

Om Jönköping Energi
Vår affärsidé är att erbjuda kunder i främst Jönköpingsregionen konkurrenskraftiga och miljövänliga energi- och kommunikationslösningar, i första hand genom nyttjande av effektiv och väl utbyggd infrastruktur. Vi åstadkommer samhällsnytta genom att vi bidrar till regionens utveckling och till långsiktigt hållbar miljö. Medarbetarnas kompetens och lokalkännedom säkerställer leveranser med hög kvalitet. Vi ser den snabba teknikutvecklingen som en stor möjlighet att skapa nya smarta lösningar som förenklar kundernas vardag. Vår vision är ”En god kraft för ett gott samhälle”.

Arbetsuppgifter
Som informationssäkerhetsansvarig samordnar och leder du koncernens systematiska informationssäkerhetsarbete. Rollen innebär ett intressant och utvecklande arbete i en samhällsviktig verksamhet i stark utveckling. Du driver införande och förvaltning av ledningssystem för informationssäkerhet enligt ISO 27001 (LIS). Du planerar och genomför utbildningsinsatser och är delaktig i koncernens allmänna säkerhetsskyddsarbete. Ditt arbete sker i nära samarbete med koncernledning, säkerhetschef, IT-säkerhetsansvarig och övriga säkerhetsfunktioner inom koncernen. Du är placerad i koncernstaben och rapporterar till Stabschefen. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har flerårig arbetslivserfarenhet av arbete med informationssäkerhetsfrågor och erfarenhet av ledningssystem för informationssäkerhet enligt ISO 27001. Du har kompetens inom informationsklassning, hantering av informationstillgångar samt kontinuitetsplanering och risk- och sårbarhetsanalyser. Du har även god kunskap om regelverk som exempelvis GDPR och NIS. B-körkort är ett krav. 

Vi tror att du har god pedagogisk förmåga och du uttrycker dig väl i tal och skrift. Du är även systematisk, har ett gott omdöme och har lätt för att växla mellan helhet och detalj. Du trivs i en pådrivande och självständig roll i nära samverkan med andra. Du har förmågan att engagera och motivera samt har lätt för att kommunicera. Du bör även trivas med ett omväxlande arbete med uppgifter av både strategisk och operativ karaktär. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Övrigt
För mer information om tjänsten vänligen kontakta Petra Lindomborg, rekryteringskonsult hos RekryteringsHuset 0727-16 43 81. Fackliga företrädare är Daniel Arvidsson, Vision 036-19 17 41, Camilla Bernström, Sveriges ingenjörer, 036-10 32 79, Daniel Johansson, SEKO, 036-19 18 60 samt Magdalena Zahr, Jusek, 036-10 83 25. Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Låter det intressant?
Välkommen att söka tjänsten via www.rekryteringshuset.se. 

Inför varje rekrytering tar vi beslut om vilka rekryteringskanaler vi ska använda och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
_______________________________________________________________
Jönköping Energi ger 55 000 kunder ljus, kraft, värme, kyla, biogas och öppet stadsnät. Vi är 270 medarbetare och vill vara en av regionens mest attraktiva arbetsgivare.

 

 

 

Liknande jobb

Liknande jobb