Verksamhetsutvecklare inom Business Intelligence

Plats
Stockholm
Annonserat
den 30 januari 2018
Stängs
den 15 februari 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Vi söker Verksamhetsutvecklare inom Business Intelligence till avdelningen för Analys och prognos, verksamhetsområde Lednings- och beslutsstödsinformation vid huvudkontoret på Telefonplan i Stockholm.

Avdelningen för analys och prognos har en central roll i att bygga Försäkringskassan som en kunskapsmyndighet. Målen är att sprida kunskap i samhällsdebatten samt öka användningen av kunskapsbaserade beslutsunderlag. Viktiga mottagare är Försäkringskassans ledning och avdelningar, regeringen samt forskarsamhället. Arbetet bedrivs i nära samarbete med andra delar av Försäkringskassan samt ofta med forskare och andra experter.

Avdelningen är uppdelad i fem verksamhetsområden, varav Lednings- och beslutsstödsinformation (LBI) är ett. Verksamhetsområdets 30 analytiker och verksamhetsutvecklare arbetar med att ta fram data och analyser för att följa upp, styra och utveckla Försäkringskassans verksamhet. Vi ställer krav både på innehållet i myndighetens datalager och på Business Intelligence plattformen. Vi arbetar i nära samarbete med IT-avdelningen och Försäkringskassans kärnverksamhet. Vi söker nu en Verksamhetsutvecklare inom Business Intelligence (BI) som förstärkning av området.

Ansvar och uppgifter

Som Verksamhetsutvecklare inom Business Intelligence på Försäkringskassan har du en bred roll. Du ansvarar du för att styra, leda och stödja effektdriven verksamhetsutveckling inom vårt område, du ansvarar för att uppmärksamma utvecklingsbehov och omsätta dessa till konkreta aktiviteter, allt från att ta fram styrande dokument, utveckla och förvalta tillämpningen och processer, till prioritera och beställa IT-stöd. Under hela processen hjälper du verksamheten med nödvändig förändringsledning för att de nya lösningarna ska tas väl emot.

I tjänsten ingår ett ansvar för omvärldsbevakning och att vara väl insatt i utveckling som har betydelse för avdelningen och Försäkringskassan samt att utifrån detta analysera tänkbara konsekvenser för verksamheten. Du samordnar och följer upp operativa aktiviteter inom områdets ansvar.

Som verksamhetsutvecklare medverkar du i olika nätverk, såväl internt som externt, du arbetar i utvecklingsprojekt eller i förvaltning och du gör det oftast i team med olika kompetenser. Du kan arbeta som en del av en arbetsgrupp eller leda uppdrag där både nationella och lokala resurser ingår. Du fungerar även som stöd till verksamhetsområdeschefen.

Vi söker dig som:

 • har systemvetar-, eller civilingenjörsexamen från högskola/universitet eller kvalifikationer som bedöms likvärdiga
 • har erfarenhet av att arbeta med verksamhetsutveckling inom området Business Intelligence
 • har erfarenhet av arbete i komplexa BI-projekt tillsammans med både verksamhet och IT
 • har god analysförmåga och kan förstå och analysera komplexa teman och problem snabbt
 • kan uttrycka dig tydligt och pedagogiskt på svenska i tal och skrift
 • är flexibel, driven och har en god samarbetsförmåga

Det är meriterande om du:

 • har erfarenhet av att leda arbetsgrupper eller projekt
 • har erfarenhet av förändringsledning
 • har erfarenhet av agila arbetsmetoder
 • har grundläggande kunskaper om statistik
 • erfarenhet av socialförsäkringsområdet

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

En tillsvidareanställning, heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Försäkringskassan utför viss ekonomisk kontroll. I denna rekrytering kan arbetspsykologiska test komma att användas som en del i urvalsarbetet.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsterna är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Meri Fischerström, tfn 010-116 79 13. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att kontakta HR-specialist Rebecca Svanedal, tfn 010-111 37 53. Fackliga kontaktpersoner är för Fackförbundet ST: Helén Nilsson tfn 010-116 92 34, SACO: Helena Niemensivu, tfn 010-116 95 93, Seko: Irre Del Barba tfn 010-115 30 87.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 11 februari 2018. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar varför du söker arbetet.

Liknande jobb

Liknande jobb