Teknisk Specialist Collaboration och Cloudplatform Göteborg

Rekryterare
Stena Metall AB
Plats
Göteborg (Kommun), Västra Götaland
Annonserat
den 31 januari 2018
Stängs
den 16 februari 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Stena Metallkoncernen bedriver verksamhet på mer än 200 platser i 10 länder. Vi är drygt 3 000 medarbetare inom åtta affärsområden. Återvinning, Elektronikåtervinning, Aluminium, Stål, Komponenter, Olja, Trading och Finans.

Läs mer på www.stenametall.se

I vårt Datacenterteam har vi teknikområdena Collaboration (Exchange/Office365, Sharepoint, Skype, Videokonferens), Active directory AD, Cloudplatform, Datacom, Server, Storage, Backup och Databas. Teamet är ansvarigt för vidareutveckling och förvaltning av dessa teknikplattformar. Se till att vi har en stabil drift samt leverera infrastruktur till de olika projekt och initiativ som vår verksamhet efterfrågar.


Tjänsten

Vi söker nu dig med gedigna kunskaper inom Collaboration såsom Microsoft Exchange, Microsoft Office365, Skype for Business, Microsoft Active Directory samt har jobbat med olika cloudlösningar såsom Azure eller Aws. Du kommer vara en del av vårt team och ansvarar för dessa teknikområden.
Vi har många spännande digitaliseringsinitiativ på gång varav möjligheterna med Office365 är en av dom. Erfarenheter från både Exchange miljöer och tidigare Office365 installationer är av stort värde då du kommer vara en viktig spelare i de projekten. Du kommer arbeta med att utveckla våra molnplattformar och säkerställa att vår verksamhet kan möta framtiden.

I vårt datacenter team så är man med i hela teamets leverans av infrastruktur och vi ser det som viktigt att varje individ tar ett stort ansvar för helheten i leveransen oavsett vilken teknikbakgrund man kommer ifrån. Det innebär att man får sätta sig in i angränsande tekniker och hjälpa till att leverera bra helhetslösningar till vår kund samt samarbeta tätt med sina kollegor i teamet och med våra kunder. Rollen kräver både att man är operativ och förstår helheten.

Placeringsort är Göteborg och du rapporterar till Gruppchef IT Operations.


Din profil

Du har en bred teknisk kompetens inom datacenter. För den här rollen är det viktigt att din tyngdpunkt kommer från Exchange, AD men du kommer jobba med alla tekniker inom Collaboration och Cloud plattform samt vara med och vidareutveckla dessa områden.

Du är självgående, driven och van att arbeta i miljöer som kräver hög tillgänglighet. Du är ansvarstagande, noggrann och flexibel. Jobba med ITIL-processer, jobba i projektform, ordning & reda samt dokumentation är självklarheter.

För att lyckas i rollen är det också viktigt att du kan jobba med andra. Du tycker om att dela med dig av dina kunskaper. Du kan se helheten och kan samtidigt arbeta på detaljnivå. Du har en logisk och analytisk personlighet med en förmåga att skapa struktur. Det är viktigt att du är lösningsfokuserad och känner ett engagemang för ditt arbete.


Erfarenhet

  • Mycket goda kunskaper om Microsoft Exchange
  • Mycket goda kunskaper om Microsoft Active Directory
  • Mycket goda kunskaper om Office365
  • Mycket goda kunskaper Windows server 2012,2016
  • Mycket goda kunskaper AWS och Azure
  • Goda kunskaper Powershell
  • Goda kunskaper Skype for Business
  • Goda kunskaper Microsoft SCCM
  • Goda kunskaper Microsoft SCOM
  • Rollen kräver mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska språket


Övrig information

I tjänsten ingår arbete på vissa av våra servicehelger, som är 10 per år samt ingå i ett beredskapsteam


Ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Camilla Gäärd, gruppchef IT Operations 10- 455 21 37.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Rekryteringsspecialist Christina Johansson på 010-445 8613.

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt dock senast den 16 februari. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. 

Liknande jobb

Liknande jobb